Annons

Inredningsnyheter v.45/2021

Då var det söndag igen och dags att summera veckans nyheter och snackisar. Här kommer en snabb scroll för dig som vill ha koll!


Kolon har tillsammans med Norm Arkitekter renoverat ett loft norr om Köpenhamn och resultatet känns talande för 2020-talets början. Mörka träslag, beigea väggar, natursten och runda speglar. Håller ni med?


Monica Förster har designat ’’Shell’’, en ljuddämpande hängsmycke som är 100% återvinningsbar och allergivänlig. 


Ferm Living har i samarbete med Louisiana Museum of Art designat ett svart/vitt randigt tyg som Rico serien kommer att kläs i. 


Danska Vipp har släppt en ny golvlampa till deras ’’Paper Lamp Collection’’ som inspirerats av östasiatiska papperslyktor. Mer info och bilder här


Klassiska Elflugan som jag skrivit om tidigare vann upphovsrättsmålet mot företaget som plagierat dem. I veckan dömdes de av Patent – och marknadsdomstolen att betala hela 11 milijoner i skadestånd till formgivarna av originalet!


Iittalas ikoniska servis Teema av Kaj Franck från 1952 hyllas inför 70-års jubileumet  2022 med tre nya färger: vintage blå, vintage brun och neutral linne.


Grythyttan har tagit fram en unik modell av sin klassiska A2-stol i svartoljad ek med stativ i varmförzinkad metall som tillverkas exklusivt för Länna Möbler.


Asplund släpper 30 exemplar av korgen Code basket i färgen Char Grey.  Leverans vecka 50! 


Superfront som säljer luckor till IKEA’s stommar har nu gjort det möjligt att välja helt fritt bland NCS-skalans 1950 färgkoder när du beställer från deras lackade sortiment av luckor, täcksidor, toppar och socklar.

Kommentarer

 • Marianne skriver:

  Vad heter väggfärgen? Med tanke på att så många har problem att färgsätta borde det alltid anges numret, färg är svårt men den beiga högst upp var snygg. Vad är numret?

 • Karin skriver:

  Ang plagiatet av Elflugan. Jag förstår inte. Star Trading ska betala 11 miljoner och och har förbjudits att sälja sina Elflugan-kopior. Fast de verkar säljas ändå? Hamnade på en märkliga artikelsida hos Metro Mode där de först berättar om domen mot Star Trading och sen visar bilder på fulkopiorna inkl pris och länk till försäljningsställe https://metromode.se/noje/kopierade-ljusstaken-elflugan-domd-att-betala-11-miljoner-kronor/amp/ Jag såg också reklam för en fulkopia i en Elon-reklam på Instagram nyss. Vad händer?

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.