Annons

Läsarfråga: Svenskt tenns gröna?


Hej!
Jag har hittat en fantastisk spegel på loppis som jag så gärna skulle vilja måla ”Svenskt-tenn-grön”. Vet du vilken ncs-kod det är eller någon som är nära?
/ Helena


Svar:
Jag är inte säker på om Svenskt tenn alltid använder samma gröna kulör på all sin inredning men bakstycket på Josef Franks bokhylla 2255 är i alla fall grön S 4040-G 10Y enligt deras produktblad. Kanske kan det vara samma som du söker efter?


Josef Franks bokhylla 2255 med bakstycke i grön (S 4040-G 10Y)


Tänk på att välja samma glanstal som den gröna färg du jämför med. Glanstalet kan nämligen göra att upplevelsen av exakt samma färgkod blir lite olika. Svenskt tenns stol P5 har glansvärde 35 enligt deras egna produktblad (färgkod anges dock ej).


Även strukturer och skuggor i ytskiktet på en möbel kan ge olika upplevelser av exakt samma kulör. Här ser ni Svenskt tenns Wellpappskåp. Dessa lackas av Gilbert restore på uppdrag av Svenskt tenn. Färgkoden anges ej i produktbladet men en gissning är att de små vecken på det här skåpet skapar skuggor som gör att kulören upplevs mörkare på denna möbel än den skulle göra på en slät yta.

Kategorier:

Kommentarer

 • Ingemo Lund skriver:

  Hej!
  Jag har tänkt måla om mina Lilla Åland stolar som från början köptes i oljad björk. Men har målats om en gång i vit färg.
  Nu är dom slitna och behöver målas om igen. Vilken färgkod skulle du rekommendera? / Ingemo

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.