Annons

Up & coming: Humlebäck

På tal om imponerande intarsia…. Kolla in Humlebäck möbelsnickeri och keramik i Nordmaling – nära mina gamla hemtrakter. De har jobbat därifrån sedan 2016, så relativt nya i norr men de har desto mer erfarenhet från Danmark innan dess. Ändå har de gått mig helt förbi. Jag upphör aldrig att förvånas över hur många talanger som går media förbi. Men kolla in dessa snickerier, och vaser. Det osar kvalitet som inget annat och jag hoppas att vi får läsa mer, mycket mer om dem framöver. Här kan du följa dem via Instagram.



Cecilia är utbildad keramiker från Löftadalens Folkhögskola och Carl Malmsten skolan Capellagården. Har sedan 2012 drivit egen verksamhet i Köpenhamn och sedan 2016 från Långed i norra Sverige. 

John är utbildad snickare i Danmark och möbelsnickare i Sverige. Innan han och Cecilia startade Humlebäck jobbade han i 17 år som Snickarmästare på kungliga Slottet i Köpenhamn!

Kategorier:

Kommentarer

  • Ida Hansson skriver:

    De båda är helt fantastiska personer, formgivare och hantverkare! Har anlitat John för specialbyggd scenografi av björk som vi skapade för SVT. Så värda ett besök om du passerar Norrland längs E4 i sommar????

  • Maria skriver:

    Fantastiskt fint! Vilken heelt otrolig intarsia! Tack för att du lyfter fram dessa pärlor till hantverkare ????

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

    Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.