Annons

Stylingknep: Kulör, valör och kontrast!

”Vilken färg ska jag ha på min matta?” Vanlig fråga i Trendensers Facebookgrupp. Jag skulle vilja uppmuntra fler att backa ett steg först och fundera på vilken kontrastverkan ni trivs bäst med, i rummet som helhet. Det handlar inte enbart om att välja kulör på enskilda objekt. Vilka olika valörer (alltså vilken grad av ljushet eller mörkhet) du väljer på kulörerna i möblemanget blir minst lika viktigt för helhetsintrycket.

Ska du köpa ny vardagsrumsmatta, eller soffa? Fundera först på om du vill att sittgruppen ska poppa ut, eller smälta in? Vill du ha en markerad bas eller en mjuk övergång mellan möblerna och mattan? Och mot rummet som helhet. Valet av valörer på dina kulörer har stor påverkan för vilka kontraster du skapar.

.

Kategorier:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.