Annons

Inredningskunskap: Kontrasteffekten och färgval

Jag får dagligen mail från läsare som ber om smakråd i olika färgval på möbler (och/eller väggar). Ska jag satsa på stolar i svart, grått eller trä? Vad tror du om den här färgkoden i vardagsrummet. Det är omöjligt att ge bra råd utan att veta vilken kontrasteffekt du vill åt.

Vill du att möblerna (eller väggen) ska ta för sig och synas? Välj en kulör som bryter mot bakgrunden (eller förgrunden) där den ska stå. Vill du skapa en mer enhetlig känsla? Välj väggar och möbler som går ton i ton. Låter banalt, men ändå så lätt att glömma när man har beslutsångest.

Kategorier:

Kommentarer

  • Minna skriver:

    Hade jag nog inte tänkt på! Tack för värdefulla tips ????

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

    Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.