Annons

Reculer pour mieux sauterMin vinterkappa hänger fortfarande framme i hallen, vår syrenbuske håller på att blomma över och nästa vecka är det skolavslutning. Jag ska inte säga vad hände? För jag vet. Det kanske inte märks så tydligt här, eftersom jag medvetet har backat tempot i mina kanaler de senaste månaderna för att hålla ihop. Men bakom kulisserna har jag jobbat hårdare än någonsin. Med sådant som inte syns. Än. Reculer pour mieux sauter. Ibland måste man ta ett steg tillbaka, för att kunna hoppa längre.

Någon frågade om jag inte kunde berätta lite mer om mitt företagande, hur jag tänker och vad jag drömmer om. Jag ska samla mig till ett inlägg om det men om du har något specifikt du undrar över – ställ gärna frågor i kommentarsfältet, mail eller DM så tar jag med. Lägger in ett klipp som jag har tänkt på många gånger de senaste veckorna. Som alla borde se. Mark Zuckerbergs Harvard Commencement Speech från 2017. ”Ideas don’t come out fully formed. They only become clear as you work on them…”

The greatest successes comes from having the freedom to fail”. Kortversionen hittar du ovan. Om du orkar kan du se hela talet här.

Kategorier:

Kommentarer

 • Minna skriver:

  Tack för att du ger oss möjligheten att ställa frågor!
  Jag har följt dig länge och imponerad över din förmåga att alltid växla upp och bryta ny mark inom ditt område.

  När du startade sitt företagande, hur såg ditt slutmål ut kontra hur ditt slutmål ser ut i dag?
  Vilka ingredienser anser du vara viktigast för ett framgångsrikt egenföretagande? Och vad önskar du att du hade fått höra när du startade?

  Tack för att du fortsätter inspirera och imponera!

 • Johanna skriver:

  Jag har ingen företagsrelaterad fråga men är nyfiken på hur du ser på utvecklingen av inredningsmedia. Har själv helt slutat att prenumerera på och köpa lösnummer av inredningstidningar och förvånas över hur dåliga de stora magasinen är digitalt. Spaning kring det?

 • A. skriver:

  Har ingen konkret fråga men väldigt nyfiken på dina tankar ändå.
  Vill också tacka för länken. Såg det långa talet och fick en annan bild av Mark Zuckerberg. Fint ❤️

 • Hannah skriver:

  Skulle vara spännande att höra mer om vilka personer du hämtar inspiration från. Vilka du har som förebilder och varför.

 • Lisa Isakson skriver:

  Hej! Jag har läst din blogg i drygt 10 år och är imponerad av hur du tänker nytt och tänker om när det gäller inredning och hållbarhet. Så jag provar att skicka in en fråga jag själv funderat mycket på de senaste åren. Jag jobbar som frilans med att ta fram inredningskoncept till kommersiella miljöer (butiker, restauranger etc.) Jag älskar mitt jobb och får ofta jobba i roliga projekt med drivande spännande människor – men det gör ofta ont att jobba inom en branch som är så ohållbar (tänker främst på butiker och retail). Jag är väldigt sökande i att förstå hur jag ska kunna jobba med det jag gillar och är bra på, men på ett hållbart sätt. Det räcker ju inte att jag gör hållbara val, ex väljer en målarfärg med mindre kemikalier om syftet är att sälja mängder av färg till hem som kanske egentligen inte behöver målas om hela tiden. Jag vill snarare jobba mot konsumtion men konsumtionen betalar min lön. Om du förstår vad jag menar 🙂 Har du några tips/idéer på seminarium/böcker/intervjuer som jag kan fördjupa mig i hållbarhets frågan i relation till just inredning och konsumtion? Har du några insikter i hur inredningsbranschen kommer behöva/vilja förändras framöver när vi inte konsumerar på samma sätt? Tips på innovativa återbruk/cirkulära projekt att läsa in sig på? Jag behöver helt enkelt hållbar karriärsinspiration.

 • Erika skriver:

  Tycker det är intressant att du är den influencer jag följt längst men som jag upplever att känner minst ????Hur tänker du om vad du delar och inte osv

  • E igen’ skriver:

   Obs menar ej som kritik. Fortsätter ju läsa men nyfiken på dina tankar om det.

 • Jessica skriver:

  Jag använder Insight Timer väldigt mycket – tack så mycket för det tipset! Nyfiken på om du har några förslag på lärare eller pass där? Nu slumpar jag pass och blir (nästan) alltid nöjd ????

 • Elena skriver:

  Boktips! Vad läser du och varför.

 • Emma skriver:

  Jag vill minnas att du beskrivit femårsplanen för ditt företagande. Vilken aspekt fastställer du först i din planering? Vilka tillvägagångssätt att genomföra din plan har du testat och förkastat?

 • Sofia skriver:

  Nyfiken på hur du investerar. Förr skrev du en del om det men skulle gärna vilja veta mer och hur du tänker kring det. Vad investerar du i och varför? Hur har det gått med bolagen du gått in i tidigare och vad tittar du på framåt?

 • Emma H. skriver:

  Företagande och föräldraskap. Hur fan får man ihop det ???? Simmar motströms varje dag och vill gärna ha tips på life hacks .

 • Emelie skriver:

  Jag vill veta mer om vilka som jobbar med trendenser, alltså inte om personerna direkt utan mer hur många o vad de gör. Man får lätt för sig att du gör det mesta själv men hoppas att det inte är så, det verkar ändå orimligt att få ihop.
  Tack för att du inspirerar mig att ibland välja att köpa en dyrare sak, men från ett företag jag verkligen vill stötta o ge mina pengar till.

 • Anna skriver:

  Det har framkommit ett flertal gånger att du har jobbat med din personliga produktivitet/effektivitet. Jag skulle gärna höra mer kring detta. Vilka metoder har fungerat för dig?

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.