Annons

Inredningskunskap: NCS Navigator

Svårt att hitta matchande färgkoder när du ska göra moodboards eller funderar på färgsättning av din planskiss då du ska måla om flera rum. Kolla in NCS Navigator. Här kan du skriva in de färgkoder du redan har (eller funderar på) och så genererar verktyget förslag på matchande kulörer utifrån olika parametrar. Du kan välja i scroll-listen om du vill ha förslag baserat på chromaticness / curve / blackness osv.

Ett tips är att be din färgbutik hjälpa dig ta fram färgkoder på ditt möblemang och arvegods. Det finns speciella verktyg man kan använd för att läsa av kulörer från föremål som exempelvis en tavla eller en soffa (ta med en soffkudde till färgaffären). Sådant som kanske dominerar ett rum eller som du vill behålla. På så vis kan du välja väggfärger som matchar de möbler du har – eller föremål du värderar högt. Det ger en helt annan infallsvinkel än de färgkoder som är i ropet just nu.

Verktyget är värt att leka runt med en stund, inte minst för att få större förståelse för NCS och för att hitta genvägar till harmonisk färgsättning.

Kategorier:

Kommentarer

  • Nina skriver:

    Åh, jag har just upptäckt den där, det är ett roligt verktyg. Men jag märkte också att färger kan se väldigt olika ut i olika datorskärmar, jag hade valt ut några nyanser och såg dem sedan i en annan skärm, kunde knappt tro det var samma färger ens. Men det är roligt att leka med och man förstår mycket bättre hur NCS-systemet fungerar.

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

    Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.