Annons

Min Novemberkaktus

Minns ni mormors Novemberkaktus som jag hittade, bortglömd bakom en gardin, när jag och min syster höll på att rensa ut mina föräldrars hus för två år sedan? När jag fann den var det bara några grenar som gick att ta vara på. Resten var uttorkade, bortom räddning. Så här såg den ut efter cirka ett år. Men det är uppenbarligen en livskraftig sort. Nu är det november igen och min ärvda kaktus har inte bara fyrdubblat sin storlek, den blommar jättefint. Helt enligt schemat. Och det gör mig så himla glad. Att ta hand om krukväxter som man har ärvt eller fått av personer man tycker mycket om är verkligen något helt annat än köpa nya.


Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se

Kategorier:

Kommentarer

 • josefin skriver:

  Åh jag har min farmors gamla november kaktus. Inga blommor ännu, förra året hade den en blomma. Håller tummarna!

 • Emma skriver:

  Underbart! Jag tog för 6 år sedan hand om min farmors Lyckoklöver då vi tömde hennes lägenhet. Den blommar så fantastiskt och hela släkten har fått stickningar. Är som att hon delvis lever genom blomman. Så glad för det!

 • Monnah skriver:

  Nästan alla mina växter här hemma har fått namn efter moderplantans ägare. Monsteran Wilma, ”Malins änglavingar” (låter mycket finare än forellbegonia…), pelargonerna Linda, Bagitta, mamma osv. Det är så roligt att följa sticklingarnas historia!

 • Ing-Marie Sjöblom skriver:

  Så sant. Jag har en novemberkaktus från en av de finaste och roligaste kvinnan jag vet. ❤

 • Anna Johansson skriver:

  Sedan några år låter jag min novemberkaktus stå ute i halvskugga över sommaren. Tar in den innan det blir risk för frost. Det gör att den blommar överdådigt i november! Då får den stå på hedersplatsen i vardagsrummet. 🙂

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.