Annons

Judas silverpenningar

Jag fick så många frågor om växten i vasen när jag visade ”behind the scenes bilder” från en fotografering i instagram stories förra veckan. Så jag svarar här. Offentligt. Så att fler kan se. De kallas ”Judas Silverpenningar” eller ”Judas Silvermynt”. Lunaria annua. eller Lunaria biennis på latin om ni vill fråga en florist. De hade sin storhetstid som inredningsdetalj på 90-talet, men kanske dags för en revival? Påminner om en ostyrig blombukett, men håller i evigheter.
Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se

Kategorier:

Kommentarer

 • Anna skriver:

  Så fina är de! Farmor hade alltid sådana i vas i ”finrummet” när vi var små. 80-tal och tidigt 90-tal. Tack för en fantastisk blogg Frida!

 • ninni skriver:

  Hej Frida, de var även populära på 70-talet tillsammans med torkad Japansk lykta ’Physalis alkekengi’ , som jag minns dem från min barndom.
  Kram från Ninni.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.