Annons

DIY: Arrangera dina snittblommor med stenar

Har du svårt att få dina tulpaner att stå snyggt så att du får form på buketten? Istället för att köpa en ny vas, använda oasis eller tejp för att få styr på stjälkarna. Testa att lägga några fina stenar i botten. På så vis kan du ta spjärn mot dem och låsa stjälkarna i hålrummen.


En enkel lösning, men också en fin detalj.


Äntligen får du användning för alla ”skatter” barnen släpar hem eller för semestersouvernirerna du själv sparat på från tidigare resor.


Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se

Kategorier:

Kommentarer

 • Karin skriver:

  Så fint och bra med stenar! Nackdelen med oasis är ju att det är ett dåligt miljöval- en engångsprodukt gjort av microplaster som sköljs ut i avloppet… Ur artikel i SvD, redan 2006:
  ”I 90 procent av Interfloras binderier finns så kallad oasis. Bara
  Interflorabutikerna i Stockholm, 30 stycken, använder en lastbilslast av det gröna icke komposterbara plastmaterialet varje kvartal. Det är också osäkert om det kan brännas och på så sätt återvinnas till energi och värme.
  – Jag ser fram emot något slags förbud mot oasis för snart kommer det att finnas andra alternativ, ett torvmaterial är på gång, säger Elisabett Michanek,
  regionchef och miljöansvarig på Interflora.”
  Betydligt bättre för miljön är t ex att göra en boll av hönsnät att lägga ned i vasen, eller använda gamla blomsterhållare, som ju brukar vara lätta att hitta i olika varianter på loppis.

 • Lovisa skriver:

  Så smart. Och fint!

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.