Annons

Inredningskunskap: Rygglutning = mer behov av benutrymme

Räkna inte bort dig när du jämför olika soffor och fåtöljer och funderar på hur stor plats de kommer att behöva eller om de ens ryms i ditt hem. Det är inte bara möbelns yttermått du måste ta hänsyn till, utan också ryggens lutning. Ju mer bakåtlutad ryggen är = desto mer plats kommer du behöva för dina ben framför den. Det är sådant som skolade inredningsarkitekter lär sig att räkna på, men som vi vanliga konsumenter lätt glömmer bort att ha i åtanke när vi står med tumstocken och bara måttar kortsidor och långsidor hemma i vardagsrummet.

Kategorier:

Kommentarer

 • Minna skriver:

  Men åh så bra tips!!
  Detta hade vi inte en tanke på när vi måttade för ny soffa i ett rätt trångt utrymme häromdagen.
  Tror du precis räddade oss från ett ordentligt felköp ????

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.