Annons

Inredningskunskap: Belysning och tavlor

När man hänger tavlor är det viktigt att fundera på var och hur de ska hänga för att komma till sin rätt i rummet, men också på hur du belyser dem för att motivet inte ska störas av reflexer. När man gör mer påkostade inramningar kan man ofta välja ett reflexfritt glas, men om man hänger upp sina motiv som de flesta av oss gör – i enklare ”masstillverkade” ramar – så kan det vara bra att tänka på att sidoljus oftast gör sig bättre än att belysa tavelväggen med lampor och spotlights som riktas mot motivet rakt framifrån. I alla fall om du vill undvika blänk i glaset. Av samma anledning kan man få störande reflexer om man hänger tavlor med glas intill stora glimrande ljuskronor eller mitt emot ett stort fönsterparti.

Kategorier:

Kommentarer

 • Ann skriver:

  Tack för det inlägget, bra tips med sidoljuset.
  Jag har även en fråga- hur ska man tänka kring tavlor på vägg bakom soffa? Hur högt ska man ha dem så att det blir inte för högt men även att man slår inte sitt huvud i tavlorna/väggdekorationerna?
  Tack för en inspirerande blogg!
  /Ann

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.