Annons

Instalove: @arkitektens_oga

Om du liksom jag är intresserad av svenska bostäder måste jag tipsa om instagrams bästa konto på det temat. Kolla in @arkitektens_oga som drivs av Laila och Cissi. De är arkitekter och författare till flera pedagogiska böcker som arkitekturhistoria och deras konto gör att man lär sig lägga märke till nya saker i både stort och smått när man är ute och promenerar bland villor och flerbostadshus. Underhållande och undervisande på samma gång. Älskar’t. Följtips: @arkitektens_oga


Trapphus från 1880-talet. Trappstegen räfflades för att minska halkrisken.


Detaljbilder på vanliga trappsteg i flerbostadshus från 50-talet. Stegen kläddes oftast i terazzo eller cement. De tunna L-stegen ser nästan ut att sväva.


Under 1930-talets funkisera förseddes entréerna med en ny slags portarmatur som visade gatunumret, belyst, från vilket håll du än kom ifrån.

Kategorier:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.