Annons

Inredningskunskap: Öppningsradier och svängrum

Ett vanligt feltänk som kan leda till felköp och onödigt skav i vardagen är att inte räkna med dörrarnas öppningsradier när man inreder. Alltså; att man mäter rummets storlek, men glömmer att ge plats för dörrbladets svängrum. Det gäller inte bara innerdörrar utan även dörrar på möbler som vitrinskåp, bokhyllor, mediabänkar, köksskåp och badrumsskåp etc.

Det kan räcka med en matta som tar i och trasslar eller förhindrar full öppning – för att skapa ett irriterande gruskorn i vardagslivet. Helt i onödan.

Kategorier:

Kommentarer

 • Elin skriver:

  När vi köpte vår lägenhet (från 30-talet men med ett nyrenoverat kök) hade köket byggts så att man behövde stänga köksdörren för att öppna skafferiet. Så klantigt och onödigt! Det första vi gjorde var att ta bort köksdörren och lämna en öppen passage, och det har gjort sådan skillnad. Vi saknar inte dörren alls och nu kan man lätt komma åt skafferiet.

 • Annika skriver:

  Skyldig! Jag köpt en alldeles för stor och tjock matta till tonårssonens rum ???????????? Han son verkligen vill kunna stänga om sig. Bonus: kan ej slängas i dörrarna.

 • Sanna skriver:

  En annan grej som är bra att tänka på är var man placerar lysknappar om man gör lite större renoveringar hemma, flyttar dörröppningar eller väggar. Jag ritade in lysknappar vid dörröppningar, där man gick in i rummet ville man ju kunna tända lyset i rummet. Det var väl rätt tänkt, men man behöver också tänka på åt vilket håll dörren öppnas. Himla irriterande att ha en lysknapp bakom en dörr som oftast står öppen.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.