Annons

Inredningskunskap: Bordsform vs. passform?

Vi är snabba på att kritisera klädbranschen när jeansmodet är så tight att en inte kan andas ordentligt eller när tyget på de trendiga badkläderna inte ens räcker för att täcka en halv rumpa. Sådana siluetter skapar ett orimligt kroppsideal som leder till frustration och dåligt mående hos många. Jag menar inte att den debatten är oviktig. Men jag saknar den helt i min egen bransch.

Varför är det ingen som ifrågasätter den obegripliga passformen på dagens inredningstrender och möbler? Ta den senaste formen på bord som ett talande exempel. Fint på bild, men hur bekvämt att sitta vid? Visst är det tjusigt med en stor pelare i mitten på en rund bordsskiva. Men var är det tänkt att man ska få plats med sina egna ben och fötter? Det är ju ett sådant uppenbart effektsökeri (och resursslöseri) som skapar ett orimligt inredningsideal och som leder till irritation och frustration hos många. ”Men det får i alla fall inga hälsoeffekter…” tänker kanske någon. Who knows? Jag tror inte att våra kroppar och ryggar mår så bra av den typen av möbelideal i alla fall.

Kategorier:

Kommentarer

  • Mary skriver:

    Får man använda kommentarsfältet för att ställa en fråga? Letar efter ett litet enkelt (för två stolar) köksbord i svart. Helst trä men ej i glas. Om någon vet nåt bord får ni gärna meddela! Tack.

  • Sofia skriver:

    Tack för detta! Sjukt trött på ”inspirationsbilder” med möbler som inte går ihop funktionsmässigt oavsett nytt eller gammalt.

  • Jessica skriver:

    Klok reflektion!

  • Lisa skriver:

    Haha… så sant!!

  • Marie skriver:

    Men är de där borden tänkta att vara något annat än dekoration? Misstänker starkt att den som inreder med den typen av möbler äter det mesta ute. Eller har en ”riktigt” matbord.

  • Lovisa skriver:

    Så sant! Och jag tror visst att det kan komma att bli en fråga om hälsoproblem när man tänker på ergonomin.

  • Lotta skriver:

    Vore kul med ett inlägg om soffbord.
    Ser en del bord som är så lååga.Kan inte förstå vitsen med dessa.

  • Lena skriver:

    Detta förvånar mig. Varför gör man ens bord för dekoration?

  • Sandra skriver:

    Nu var det här på en offentlig plats. En restaurang med fasta bås och bänkar. Jag var höggravid och fick inte plats (?!). Vart skulle jag sitta liksom?

  • Monnah skriver:

    Äntligen en plats att förvara handväskan på så den inte riskerar att bli stulen! (Iallafall om man gör en dörr i ”bordsbenet”.) Gör man bordsskivan större funkar det bra, men då försvinner väl effekten…

  • Ika skriver:

    Tänk vilket jobb du gör. Lyfter på stenar ingen rör. Öppnar ögon och använder din röst. Du gör skillnad.

  • Lena skriver:

    Kejsarens nya kläder, kejsaren är naken!
    HAHAAA Tack för att du säger som det är!
    Du är så bra på att förklara allt från skärmlösa lampor o sånt här så allt blir ju glasklart.
    TACK
    Lena på torpa

  • E skriver:

    Bara jag som inte tycker såna där klumpiga pelarben ens är vackra? Trendiga kanske men…

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

    Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.