Annons

För att du ännu kan.

Jag sitter vid skrivbordet i mitt arbetsrum.
Med penna, papper, dator
och håret i hästsvans.
Redo för en ny arbetsdag.

Men kaffet har kallnat.
Tårarna lurar i ögonvrån.
Och inget vettigt blir gjort.

För två år sedan tog jag tåget upp till Umeå,
för att fira min mamma på mors dag.
Och så dog hon.
Den dagen?

Som om hon hade bestämt sig för det.
När alla ändå var samlade.

Jag tänker på allt jag inte hann säga.
På allt jag borde ha sagt.
På sådant jag aldrig satte ord på.
Förrän det var för sent.

Och jag tänker att om det finns något ”morsdagstips”
jag vill bjuda på i min blogg,
så är det inte ännu ett affiliatekollage.
Inte fler presenttips och önskelistor.

Utan en uppmaning.
Säg allt det. Som betyder något.
För att du ännu kan.

Kategorier:

Kommentarer

 • Ida-Karolina skriver:

  Jag önskar inget annat än att jag ännu kunde berätta för min mamma vad hon betyder för mig. Tyvärr försvann hon alltför fort, alltför tidigt för snart 9år sedan.
  Så jag håller med dig, säg allt det som betyder nått. Även om mottagaren skruvar på sig av ovana. För vem vet när det inte längre går.

 • christian skriver:

  Starkt skrivet Frida, ja det mest värdefulla vi kan ge varandra är just tid, tid med och för varandra.

 • Monnah skriver:

  Så sant. Tack för påminnelsen! ❤️

 • Charlotta skriver:

  Stor kram och så viktig uppmaning!
  På söndag firar jag min första mors dag utan min egen mamma tillika bästa vän i livet. Den dagen kommer för alltid vara en klump i magen, samtidigt som jag hoppas att tiden också kan göra att tacksamheten tar över. Känslan av att just jag fick ha världens bästa mamma ❤️

 • Helen skriver:

  åh så fint skrivet! Jag kommer fira Mors dag på söndag med min mamma, svärmor och min dotter. Helt otroligt egentligen! Tack för ett wake-up-call!
  Önskar dig en fin helg och att du kan fira din mamma med fina minnen.

 • Karin skriver:

  Så fint och så sant ????

 • Louise skriver:

  Jag tänker på dig rätt ofta ska du veta.

  Jag vet också hur det är att bli utan mamma tidigt i livet. Hur viktigt det är att säga allt innan det är för sent. Att tillåta sig att sörja. Vara vemodig, fulgråta i garderoben, förbanna att inte kunna fråga om saker som dyker upp i vardagen.

  Så kommer den dagen när du kommer på dig med att tänka att både mamma och du gjorde ert bästa utifrån de förutsättningar ni hade.

  Det kommer dagar när du kan minnas och fnissa lite över något som du och mamma gjort. Det kan dröja, men de dagarna kommer.

  Så säg finorden till dem som står dig nära. Det mår ni gott av!

  Mina finord till dig: du är en av få som fått mig att känna mig vacker. Bilden där jag sitter med muggen i hand på stentrappan. Den som du tog en kväll på Ålidhem, när E berättade historier och vi skrattade så vi fick kramp i ansiktet. När jag såg den bilden kände jag mig vacker.

 • Lisa skriver:

  Tack för denna text <3 min mamma står nere i mitt kök och lagar mat. Jag är på ovanvåning och nattar bebis. Så fort den lilla sover, ska jag gå ner och ge henne en stor kram. Tack för att du påminde mig om lyxen i denna stund.

 • Pella skriver:

  Tack Frida! Tack för den uppmaningen. <3
  Jag bestämde mig tydligen för att fulgråta lite nu. För att du beskriver det så fint och fångar sorgen. Lyfter det allra viktigaste så att det träffar rakt i hjärtat.
  Det här är en uppmaning som kommer göra en skillnad denna morsdag.
  Kram

 • Annika skriver:

  Du skriver så fint, Frida! Rakt in i hjärtat. Min mamma dog för snart 18 år sedan. Jag tycker fortfarande att det är svårt att vara utan henne. ❤️

 • Åsa skriver:

  Viktigaste uppmaningen. Just så ska jag göra på mors dag.
  Tack och kramar till dig❤️

 • Frida E E skriver:

  Så fint, starkt och viktigt! Tack! ❤️

 • Marita skriver:

  Så fint Frida blir riktigt rörd miste själv min Mamma 2018 ???? jag är själv Mamma till tre vuxna barn och nu skulle jag bara vilja ge dom alla en STOR KRAM ❤️❤️❤️

 • Lovisa skriver:

  Tack för den viktiga påminnelsen ????

 • Charlotte skriver:

  Du skriver så vackert om det mest smärtsamma. Jag förlorade min mor på tok för tidigt. Har alltid känt stor smärta kring mors dag trots att åren har gått och trots att jag numera har egna barn som firar mig.

 • Estela skriver:

  Tack så mycket fina Frida för dina ord. När man fortfarande kan, jag vill säga till min mamma att hon är mitt allt, är så tacksam för att just hon är min mamma. Älskar dig mamma och hoppas att du blir frisk snart.
  Älskar dig.
  Och till alla mammor där ute. Hoppas att ni får en fin och mysig dag, med många hälsningar och kanske video samtal.
  ❤️

 • Tove skriver:

  Så fint, så sant. ❤️

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.