Annons

Stylingknep: Veckeffekten på mönstrade gardiner

När du väljer mönstrat tyg till gardiner – glöm inte att tänka på ”veckeffekten”. Om gardinerna ska hängas i böljande våder kommer mönstret inte att se ut på samma sätt som när du ser tyget utstruket, slätt. Ungefär var 10-20 cm kommer ju att vikas inåt som ett U och försvinna. Var därför vaksam när du väljer och satsa på en mönsterrapport som är vacker även när den hänger veckad.

Precis som vid tapetsering måste man också ha mönsterpassning i åtanke när man hänger upp mönstrat tyg för att helhetsintrycket inte ska upplevas onödigt rörigt och oregelbundet. Ibland behöver gardintyget även mönsterpassas på bredden, till exempel när man ska hänga flera våder i bredd vid sidan av ett fönsterparti. Tips att tänka på för att undvika felköp!

Kategorier:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.