Annons

Inredningskunskap: Avstånd soffbord

Ett vanligt inredningsmisstag som många gör är att de placerar soffbordet för långt ifrån soffan. Ett lagom räckviddsavstånd brukar vara ungefär 30-40 cm mellan sittdynans kant och soffbordets kant (lite beroende på om ditt soffbord har en svängd eller rak form).

Ändå ser man så ofta soffbord sväva iväg – alldeles för långt för att de som sitter ned ska kunna nå det utan att behöva resa sig upp för att ställa av en kaffekopp. Kanske beror det på att man vill centrera bordet mot mattan? Alla har förstås olika mått och förutsättningar, men ett knep för att uppnå visuell harmoni så att du både får centrering och optimal placering av soffbordet kan vara så enkelt som att bara skjuta in en del av mattan under soffbenen.

Kategorier:

Kommentarer

 • Jenny skriver:

  Hej! Kan du inte skriva ett inlägg om vad man ska tänka på när det gäller höjd av soffbord? Tex relation till soffans sitthöjd

 • Ingrid skriver:

  Själv har jag problemet att jag inte hittar ett snyggt soffbord som är lite högre… Nu när barnen är utflugna händer det då och då att vi äter sen middag vid tvn, maken och jag, och då vill man vi ha någorlunda bekväm bordshöjd till soffan. Tips på schysst vardagsrumsbord för ändamålet mottages tacksamt ????

  • Ninni skriver:

   Hej, jag har ett tips. Titta efter bord från 1900-talet (tror de är från 40-talet) bordsskiva på pelare, de har oftast runda bordsskivor och kan höjas genom att snurra på bordsskivan till önskad höjd.
   Varm Kram från Ninni.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.