Annons

Är du med? En hållbar julutmaning med Mathem.se

Inlägget presenteras i samarbete med Mathem.se 


Eftersom förra årets inlägg på det här temat blev så uppskattat av er kör vi en favorit i repris och utmanad de invanda traditionerna. I samarbete med Mathem vill jag inspirera fler att byta ut några rätter på julbordet till lite mer hållbara och kanske även hälsosamma alternativ. Oavsett om du vill testa några recept i taget, eller om du vill gå all in på en jul helt utan animaliska inslag finns bra inspiration hos dem! Mitt bästa tips? Man behöver inte ens säga något till gästerna – de kanske inte ens märker någon skillnad om du nudgar dem i rätt riktning.

Vill du göra det enkelt för dig så har Mathem också förberett ett 100% veganskt julbord! Eftersom kött och animalieproduktionen står för hela 15% av växthusutsläppen i världen (Källa: Jordbruksverket) så det är klart att det skulle göra skillnad om fler bytte ut köttbullarna, skinkan eller prinskorven mot något växtbaserat istället. Är du inte redo för det? Köp svenskt i alla fall. Antar du utmaningen?  

Ange rabattkoden TRENDADVENT så får du 100 kr rabatt på köp över 700 kr, oavsett om du är ny eller gammal kund!


Recept på (veganska) köttbullar hittar du här!


Brysselkålsallad med rostade hasselnötter hittar du recept på här!


Vegetarisk janssons frestelse låter ju till och med godare än originalet för mig (som inte gillar ansjovis). Recept här!

Lycka till!

*Inlägget är ett betalt reklamsamarbete med mathem.se

Kommentarer

  • Louise skriver:

    Den vegetariska frestelsen kallas Olsson i vår släkt då min extra mormor hette Olsson i efternamn och hon gjorde altid den till oss som inte åt ansjovis. Så gott!

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

    Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.