Annons

Annons: Hållbar jul-utmaning med Mathem.se

Inlägget presenteras i samarbete med Mathem.se 
 
I år vill Mathem inspirera oss att våga byta ut några rätter på julbordet till lite mer hållbara och kanske även hälsosamma alternativ. Oavsett om du vill testa några recept i taget, eller om du vill gå all in på en jul helt utan animaliska inslag finns bra inspiration hos dem. Vill du göra det enkelt för dig så har de till och med förberett ett 100% veganskt julbord! Eftersom kött och animalieproduktionen står för hela 15% av växthusutsläppen i världen (Källa: Jordbruksverket) så det är klart att det skulle göra skillnad om vi skapade ett trendbrott i år genom att byta ut köttbullarna, skinkan eller prinskorven mot något växtbaserat istället. Är du inte redo för det? Köp svenskt i alla fall. Antar du utmaningen att justera ditt julfirande till det bättre? Några procent rätt är bättre än 100% fel. 
 
Ange rabattkoden TREND100 så får du 100 kr rabatt på köp över 700 kr. Rabattkoden går att nyttja upp till 3 gånger i år! 
Förutom ovan är jag peppad på att uppgradera pepparkakorna och lussebullarna med okinordiska fullkorn. Recept hittar du här. 
Fastnade också för de okinordiska snittarna med rödbetshoummus. Måste testas!
Och sist men inte minst recept på (veganska) köttbullar hittar du här.
God jul, i dubbel bemärkelse!
 
Inlägget är ett reklamsamarbete med Mathem.se 

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.