Annons

Lookalikes: Sturehofkrukan

På tal om klassiska krukor. Keramikern Tina Hellmans Sturehofskrukor (som drejas på Krukmakeriet vid Sturehofs slotts sjövilla nere vid Mälaren) har tillverkats sedan 1990. De säljs bl a hos välsorterade florister och hos Norrgavel och känns igen på sin karaktäristiska form och vågiga kant på både kruka och fat. Jag hajade därför till när jag scrollade förbi denna nyhet hos Jotex. Inte helt olik väl? Eller vad säger du om de här? Lika som bär?

Bild 1: Sturehofkrukan. Pris från 500 kr.
Bild 2: Jotex nyhet Jadie, pris 299 kr

Kategorier:

Kommentarer

 • Emma Thun skriver:

  vid nästan varje ”lika som bär”-inlägg slås jag av att även om kopian är lik så saknas ju nästan alltid ”wow-känslan”. Det är verkligen detaljerna som gör det och med de där små förändringarna försvinner liksom charmen (kanske tack och lov!)

  • Veronica skriver:

   Som tur är ser jag ingen ”känsla” i Jotex variant så detta blir istället något som jag tror (och hoppas) gynnar Sturehofs Krukmakeri. Magstarkt av det stora företaget att kopiera små hantverkarfirmor tycker jag, viktigt att vi värnar om svenskt hantverk.

 • Malin björling skriver:

  Och dessutom är Jotexkrukan på tok för dyr för att vara en kopia. 149:- kan kännas ok men för 299:- så sparar jag gärna ihop en peng till och köper originalet som är mkt vackrare (och tom har ett andrahandsvärde)

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.