Annons

Lookalikes: Svenskt tenns soffbord 2139

Enligt Svenskt tenn hade Josef Frank hade en förkärlek för den runda formen. Den återkom ständigt, i såväl fönstren i hans arkitektoniska verk som i hans många speglar. Soffbord 2139 kombinerar den runda formen med Josef Franks typiska sargkant och stiliserade tassar som ger benen karaktär. Bordet är formgivet år 1952 för Svenskt Tenn. Vad säger ni om Amalie från Soffadirekt? Är de här lika som bär?


Bild 1: Soffbord 2139 Svenskt tenn pris 54 000 kr
Bild 2: Amalie Soffadirekt pris 3995 kr

Kategorier:

Kommentarer

  • A-mamman skriver:

    Ja, det är ju en uppenbar kopia. Men ett soffbord för 54.000 tycker jag är orimligt dyrt. Kanske inte sett till hantverket, men det blir för mycket pengar. För ett bord liksom?! Hur tänker du kring det? Läs gärna Kammebornias underbara inlägg om hur dyra hennes stickade alster skulle vara om hon sålde dem, jätteintressant tycker jag: http://www.kammebornia.se/priset-pa-ett-par-vantar/#.XcGJJI1YbyQ

  • Marja skriver:

    Tycker också det är märkligt att ett högt pris alltid motiveras med original/design/hantverk. Ja, det är klart att det är trevligare att betala för något gjort under bra arbets- och miljömässiga villkor, men vissa priser är ju helt orimliga även sett till det. Sen är ju prissättningen fri och behöver inte ha med tillverkningskostnaden att göra, är man nöjd med att sälja 10 bord för 54.000 kr istället för 1.000 för 25.000 kr så är det ju ett val man gör. Men man behöver inte alltid tycka att priset är rimligt för att det är en designklassiker.

  • Lämna ett svar

    E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *