Annons

Badrumsbelysning och skuggor

Var sitter lamporna i ditt badrum? Om du tycker att du ser hålögd och trött ut såhär års så kanske det inte bara beror på att det är november och långt kvar till semestern.

När badrumsbelysningen sitter rakt ovanför huvudet finns nämligen stor risk för skuggbildning i ansiktet (exempelvis vid ögonen, näsan och mungiporna) vilket kommer att ge osmickrande mörka kontraster i ansiktet och tydligare rynkor. Placerar du istället lampan på väggen så att den lyser på dig framifrån, genom en diffuserande skärm (exempelvis en lampslärm av vitt opalglas) så får du en betydligt mjukare ljusbild över hela ansiktet och mindre skuggor vilket också gör det lättare att se ordentligt när du exempelvis vill sminka dig, noppa ögonbrynen eller sätta in kontaktlinserna.

Kategorier:

Kommentarer

 • Anne skriver:

  Ah, takk for tipset. Vi vurderer nettopp å pusse opp badet – og funderte på det med belysning 🙂

 • Elin skriver:

  Kan du lägga ut bildexempel på sån här belysning i badrum? 🙂

 • Frida skriver:

  Bor i en lägenhet byggd 2018 och en spotlight sitter precis ovanför huvudet. Har stört mig på detta men svårt hur man ska ”rätta till” det när det är en hyresrätt. Hade velat träffa arkitekten/de ansvariga och fråga hur de tänkte kring mycket i lägenheten.

 • Linda skriver:

  Ja gärna exempel här. gillar inte alls utseendet pp det modernt belysta speglarna som sälj nu överallt.

 • Maria skriver:

  Hej Frida! Jag har mejlat dig tidigare om problem att läsa dina inlägg och problemen fortsätter tyvärr. Kan läsa på din insta att du lagt ut blogginlägg här efter att detta blogginlägg lagts ut. Men jag kan inte se dessa utan detta är det senaste denna gång. Vill ju inte missa några aktuella inlägg, särskilt inte under December och inför stundande Jul. Önskar dig en fin kommande första Advent! /Maria

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.