Annons

Lookalikes: Norrgavels Länstol

Redan 1992 började Norrgavels grundare Nirvan Richter skissa på den Länstol som nu kommit att bli ett av företagets tydligaste signaturmöbler. Tack vare sina karaktäristiska ryggspjälor upplevs fåtöljen både luftig och omslutande på samma gång. Den tronliknande formen kramar om den som slår sig ned – men tillåter samtidigt en fortsatt luftig känsla i möbleringen eftersom man kan se rakt igenom ryggen. Undrar lite hur EM tänkt med sin nya fåtölj. Lite samma lika kanske?
Lookalike Norrgavel
Bild 1 Norrgavel Länstol (finns i olika träslag/färger). Pris fr. 19125 kr
Bild 2 Em Home nyhet Orust (finns i olika utföranden) pris fr. 4089 kr

Kategorier:

Kommentarer

 • Erica skriver:

  Jag tycker att båda är fina, men visst lika är de. Den från EM har funnits i många många år och är inte ny på marknaden. Den tillverkas av Torkelssons och säljs på fler ställen än EM. Så det är inte en produkt specifikt för EM.

  • Frida skriver:

   Tack för hjälpen Erica. Det stämmer, fåtöljen är ny i EM’s sortiment men inte från leverantören.

   Jag kollade dock med Torkelssons kundservice och denna Pinnafåtölj lanserades 2010, alltså 18 år efter Nirvan ritade Länsstolen.

   • Erica skriver:

    Ja det stämmer ju att den inte är lika gammal som Norrgavels, som ju är snäppet vackrare. Så inspiration har de ju fått tänker jag ☺️

 • Kriss skriver:

  Hur kan mönsterskydd vara så dåligt när det bara kryllar av imitationer? Hur ser lag och tillämpning ut? Kan du inte göra en bloggpost om det,vFrida?

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.