Annons

Isbitar med mynta

Jag vet inte hur det ser ut i era pallkragar men ifjol lärde jag mig den hårda vägen att mynta inte är en kryddväxt utan ett ogräs som tenderar att ta över A L L T om man inte sätter gränser (läs planterar den i en egen kruka). Men till och med då hoppar den gärna över kanten och rotar sig i intilliggande rabatter och planteringar. Därför har jag kommit på tusen och en användningsområden.

Här hemma åker myntan ner i smoothies, sallader och… isbitsfacken. Så smarrigt (och snyggt) att lägga i glaset eller karaffen om du vill ha iskallt vatten nära till hands en varm sommardag. Idén funkar även med rosmarin och sommarbär. Dagens tips!

Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se

Kategorier:

Kommentarer

 • Nini skriver:

  Jag torkar min mynta och min pepparmynta. Sätter ihop dem i buketter. Hänger dem upp och ner i klädkammaren (där det är torrt och mörkt). När de är torra repar jag av bladen i glasburkar med lock. Sen har jag till hela året och mer därtill.

  Jag satte mina till en början tillsammans med ett par andra kryddväxter. De andra kryddväxterna fick jag snabbt flytta på. Myntan och pepparmyntan har nu en helt egen rabatt omgärdad av större stenar. Men visst rymmer de. Humlorna älskar dem när de blommar. Även blommorna för följa med i skörden när jag torkar dem. Plocka dem en solig och varm dag. Då blir de som bäst vid torkning.

  Använder dem tillsammans med svart te året runt. Och som krydda förståss. Färska i mojito och sallader.

 • Emma Thun skriver:

  Måste tipsa om min mynta-favorit 🙂
  Mixa gröna ärtor (köper frysta ekologiska i mataffären), skal och saft från en citron, sambal oelek, salt, peppar, massor av mynta och om man vill ett paket keso (funkar utan också om man föredrar veganskt).
  Favorit-röra som funkar till allt; på knäckebröd, till tacos, som dipp till grönsaker, som tillbehör till sallad….

 • Sofia skriver:

  Tusen tack för tipset!

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.