Annons

Stylingknep: Belysningstips till högerhänta

Har du tänkt på vilken sida din skrivbordslampa står på? En tumregel är att den helst ska stå på vänster sida om du är högerhänt. Varför? Jo, för att du inte ska skugga ljuskäglan med din arm när du antecknar eller använder musplattan på din dator. Låter kanske fånigt att behöva tänka på det, men störande skuggor i aktivitetsområdet kan skapa ansträngningshuvudvärk och trötthet helt i onödan. Ljuset ska komma snett uppifrån vänster om du är högerhänt och tvärtom om du är vänsterhänt.

Kategorier:

Kommentarer

 • Björn Nylund skriver:

  Inser att jag inte reflekterat över en skrivbordslampa sen…eeh…tonåren. Om ens då.

 • Sara skriver:

  Åh bra tips!
  Kan inte du göra en 2019 års upplaga av soff-tips? Du har en superfint inlägg från 2015 på Vardagsrum och jag undrar vilka soffor du tycker är bra val idag? Även med hållbarhetsaspekt såklart! Tack för bästa bloggen jag vet.

 • Li skriver:

  Hej!
  Skulle du kunna tipsa om några snygga skrivbordslampor i varierande färg och prisklass?

  • Tina skriver:

   Jag håller med Björn om att det var längesen man behövde reflektera över skrivbordslampor, men för mig som vänsterhänt var det nog mer uppenbart än för många högerhänta. Med tiden upptäcker man att det är många saker som är dåligt anpassade för vänsterhänta… ????
   Blev därför väldigt glad när du tipsade om Spork för vänsterhänta!

   • Tina skriver:

    Mitt inlägg var inte tänkt som svar till Lis inlägg, utan som ett fristående inlägg. ????

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.