Annons

Veckans söndagssummering v 50 – 2016

Vi har kommit till årets näst sista söndag och det har blivit dags att skriva årets näst sista summering av nyheter och snackisar från inredningsbranschen. Mäklarna har taktat ner inför de stundande julledigheterna men PR-byråerna jobbar på med sina pressreleaser och bloggarna likaså. Här kommer ett hopkok av viktigt att veta från veckan som gått!
Förvarings- och inredningskedjan Granit breddar sitt sortiment med en egen ekologisk skönhetsserie. Väldigt fina förpackningar och bra på både insida och utsida. Läs mer om Mellan Rum HÄR!
Och på tal om branschglidningar och hudvård som moderiktiga inredningsdetaljer så har L:A Bruket flyttat in till Filippa K i veckan (en liten shop-in-shop). Två varumärken med fokus på hållbarhet. Bra kombo!
Hypade Plethora Magazine har släppt ett nytt nummer. Jag och Caroline premiärbläddrade när vi var hos Frama i Köpenham nyligen, men nu finns det att beställa hos Artilleriet. Läs mer HÄR!

När Mater lanserade sitt bord Mater Bowl Table 2011 var det gjort i mangoträ. Modellen blev populär och nu lanserar man en ny version av bordet, denna gång i återanvänd aluminium. Trend på G?
 
Värt att notera: 
– Doftföretaget Byredo lanserar en egen… pläd? Byredo Blanket
– Hemnet har fått nya ägare i investmentbolaget General Atlantic
– Dessa är nominerade till Årets Rum
– Sustainability Thinking blir temat på nästa års Stockholm Design & Architecture Talks
– Och Västra Götalandsregionen satsar en halv miljard för att öka hållbarheten inom mode, textil och möbler
Danska Nordic Appeal som specialiserat sig på ergonomiska och ”eco-friendly Mac Book stands” och hållare för Apples datorer har fått fin uppmärksamhet av bloggarna efter deras senaste pressutskick med snygga bilder. Både interiört och som attiralj i väskan. Lätt att bära med sig och smart som krockskydd i handväskan också. Veckans mest ombloggade lägenhet till salu? Jag tror Josefin Håågs styling för Fantastic Frank tar hem priset. Njut av bilderna HÄR och ha en fin fjärde advent!
Foto: Granit, L:A Bruket, Plethora, Mater, Fantastic Frank

Kommentarer

  • Anna skriver:

    Apropå Mater Bowl table. Vad tycker du om detta bord från Åhléns? Lika som bär? https://www.ahlens.se/Inredning/mobler/bord-120236/ahlens-brickbord-tra-beige-88949271/

  • Anna skriver:

    Bortsett från antalet ben…

  • Elia skriver:

    Hej! Undrar om du råkar veta vad knopparna på bild 3 tror jag är för några? Bilden där det ligger en tröja på den översta knoppen.

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

    Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.