3 x Hobbyprojekt i höst

Jag har inga renoverings- eller hemmaprojekt på gång i vårt hus. Varken nu eller inom överskådlig framtid. Däremot har jag tre saker jag lovat mig själv att prova på i höst. På hobbynivå. Jag vill så gärna ha några kreativa och kravlösa projekt att längta till, så att jag inte fastnar framför TV'n eller mobilen när barnen har somnat. Inget inredningsrelaterat, men resultatet kan ju bli det. Så kanske inspirerande ändå. 
♡✨@pinkcarlaelise✨♡
Akvarellmålning / Gouache
När jag var yngre målade och tecknade vi ofta hemma. Nuförtiden blir det mest färgläggningsböcker med barnen efter förskolan, men det är inte riktigt samma sak som när man lyssnar på musik och flyter i väg i sina egna tankar. Jag har redan allt som behövs, så i höst tänkte jag ta hjälp av Youtube för att testa Gouache. 
 
Lära mig forma lera
En något mer utopisk dröm är att lära mig dreja en egen skål och kanske, kanske få kläm på lera så pass att jag kan skapa en egen skulptur. Det kräver nog ett kurstillfälle men behöver inte bli något stordåd, en liten klump kan också ha sin charm, men det vore så kul att ha en figur som man skapat med sina egna händer här hemma. 
 
Sy ett lapptäcke
Sist men inte minst. Det jag är mest taggad på av allt. Att damma av min symaskin. Jag fick en avancerad historia av mina föräldrar i julklapp för många år sedan. Mamma var helt fenomenal på att sy och hade nog hopp om att jag skulle ärva hennes talang. Men tålamod har aldrig varit min starka sida. Eller det var i alla fall inte det, då. Nu tror jag däremot att jag skulle tycka det var ganska avkopplande. Så jag ska plocka fram den från förrådet tänkte jag. Målet? Att sy ett litet lapptäcke. Själv! 
 
Har du några hobbyprojekt i höst?

Kommentarer
Postat av: Sandra

Så himla roligt för jag har själv tänkt att jag ska sy ett lapptäcke (överkast) till vår säng som ett hobbyprojekt. Fick också en symaskin i present av mina föräldrar när jag fyllde 25 och förutom ett babynest som jag sydde när jag väntade första barnet har den stått och samlat damm i tio år. Har du tips på något mönster? Hur tänker du kring materialval? Var börjar man?
Jag hamnar också lätt i soffan när barnen har somnat och vill gärna lägga en timme eller två på något roligare... Vi kanske kan peppa varandra?

2018-10-02 @ 22:38:13
Postat av: Carolina

Hej!

Så roligt inlägg! Mitt nuvarande hobbyprojekt är en mosstickad bebisfilt i ljusgrå alpackaull och silke. Snart klar och BF är på lördag ☺️ Sen blev jag inspirerad av ett tidigare inlägg av dig där du tipsade om en bok som handlade om att sy barnkläder av gamla vuxenkläder. Hittills har jag bara sytt lakan till vagga och barnvagn av våra gamla dubbelhakan från Almedahls som gått sönder efter många års användande. Blev superbra! Men när jag vet vem vår nya familjemedlem blir så tänkte jag låna boken och prova att sy kläder.

Hoppas du får en fin dag och tack för en inspirerande blogg!

2018-10-03 @ 07:27:56
Postat av: M

Jag ska återuppta stickning. Lärde mig sticka nån gång i 7-årsåldern och sen höll jag i det länge, länge. Men nån gång mellan första och andra narnet så bara slutade jag. Vetinte varför, men jag saknar det. Det är något väldigt meditativt över att sticka tycker jag och det behöver jag verkligen. Ska ta tag i det nu direkt och beställa garn. Någon slags sjal eller poncho får det bli, det är så kallt på jobbet. Tack för påminnelsen!

Och heja dig Frida, älskar den nya inriktningen på bloggen!

2018-10-03 @ 07:52:17
Postat av: Linn

Jag har börjat på keramik. Tre timmar varje onsdag kväll. Det är nog den bästa idéen jag fått på länge, för det är så himla roligt och avkopplande. Alla tankar som inte handlar om den där lerklumpen, gipsformar och färgglasyr försvinner när man går igång. Jag har redan gjort både en liten skål och en kaffekopp och känner mig helt överdrivet stolt över resultatet!

2018-10-03 @ 09:18:52
URL: http://justwannahavefun.se/frokenkrasen/
Postat av: Lovisa

Åh, lapptäcke. Det är ju så otroligt fint. Lycka till med projektet! ☺️

2018-10-03 @ 10:21:08
URL: http://www.inredningbycadla.se
Postat av: Helena

Åh, jag kan skriva under på alla dina tre punkter i längtan! Att ta sig tid att skapa är så rogivande! Men i en hektisk vardag är det lätt att glömma bort det. Så tack för påminnelsen!

2018-10-03 @ 10:42:51
Postat av: Charlotta

Åh vad inspirerande! Vill också sy lapptäcke! :)

2018-10-03 @ 10:47:02
Postat av: Linda

Jag har köpt Lises lettering och har tänkt spendera kvällarna med att ritskriva. Jag har vid flera tillfällen anmält mig till en keramikkurs men tyvärr aldrig fått plats. Men jag ger mig inte! :) en dag så. Vill så gärna prova!

2018-10-03 @ 13:21:32
Postat av: Lina

Tänke försöka mig på stickning i höst så jag kan sticka fina mössor och sockor till mina två tjejer.

2018-10-03 @ 19:54:27
Postat av: Emma

Vilket trevligt inlägg! Jag ska prova på att måla i akryl i höst. I vanliga fall fotar jag men vill testa något nytt.

2018-10-03 @ 20:09:17
Postat av: Jasmine

Vilka spännande projekt! Roligt att du strävar efter en mer kreativ tillvaro - jag tror absolut att det har en positiv inverkan på livet.
Tack för att du inspirerar!
Kram

2018-10-03 @ 20:42:41
URL: http://rosanatt.blogg.se
Postat av: Anonym

Jag ska tillsammans med min mamma sy ett lapptäcke som ska bli nästa sommars picnicfilt. Tycker alla picnickfiltar är för små spec om man är en familj på 5. Sen skulle jag vilja arbeta i trä på något sätt.. Sen gillar jag att ha ett stort pussel liggande men det är lite farligt för man ska bara hitta en bit till och sen sitter man där till kl ett på natten.. Sen tycker jag att Punch needle verkar lite spännande..Blev så inspirerad av hejreginas alster.

2018-10-04 @ 10:16:08
Postat av: Malin

Åh jag känner mig lyckligt lottad som får hålla på med både måleri och keramik som mitt jobb, men har växt upp med lapptäcken och tycker handquilting är något av det mysigaste en kan göra kvällstid. Höstens stora projekt är dock att bygga färdigt en bebis i magen, så allt annat får gå lite på halvfart.

2018-10-04 @ 10:21:43
URL: http://instagram.com/malingebremedhin
Postat av: Monnah

Vad roligt! Jag tycker du ska börja med lapptäcket. Det är (nästan) omöjligt att misslyckas. Följ någon av alla bra tutorials och håll dig till ett enkelt mönster första gången. Skickar med länk till ett som jag gjorde för några år sedan. Om ni fortfarande har kläder kvar efter din mamma kanske du kan sy ett täcke av några av de tygerna? Många av mina amerikanska kompisar har gjort minnestäcken och de bär på så mycket kärlek! Se bara till att det i så fall är tyger som går att tvätta tillsammans så du inte får en överraskning med färgfällningar...

http://monnah.se/?p=10268

Själv har jag under en tid filtat loppisfyndade och avlagda ulltröjor i tvättmaskinen och ska sy ett lapptäcke av dessa. Jag vet inte ens hur jag ska få ihop allt snyggt. Allt är förberett, jag har en massa utklippta rutor i olika storlekar, men jag har inte riktigt hittat någon teknik som jag gillar sådär jättemycket. Googlandet fortsätter!

2018-10-04 @ 12:06:26
URL: http://monnah.se
Postat av: Anonym

Det här inlägget fick mig verkligen att le! Jag har precis avslutat ett lapptäcke till min guddotter som hon fått i ettårspresent, men funderar just nu, precis som du, om nästa projekt ska bli akvarell eller dreja. Hade precis samma känsla, att jag måste göra något kreativt med händerna. Det har liksom fallit bort sedan man var liten och skapandet är så viktigt. Särskilt om man sitter på kontor under dagarna och inte kan vara kreativ på det sättet. Ett tips om du vill matcha lapptäcket är att sy en fin vimpel till barnen, jag hittade jätte fina tyger som matchade på Panduro!

2018-10-04 @ 15:13:21
Postat av: Ella

Så inspirerande! Hänger nog på det där med leran och symaskin, och så ska jag testa att baka bröd!

2018-10-04 @ 19:51:02
Postat av: tovenm.blogg.se

Åh, vad roligt med akvarellmålning! Det är en sån där sak som jag själv önskar att jag la lite mer tid på, så himla fint när en väl blir duktig på det.

2018-10-05 @ 09:07:21
URL: http://tovenm.blogg.se/
Postat av: Martin

Partisk såklart ,men ger helt ognällig och oklagande ett tips om kreativitetskurserna på Brillbee. Kickstarta din kreativitet heter den och galet rolig push finns här:

https://youtu.be/NNAlxPrarTQ

2018-10-05 @ 11:55:26
URL: http://martinreda.com
Postat av: K

Frida, din blogg är fortfarande inte anpassad till mobilen. Sen vill jag framföra lite kritik, hoppas det är okej eftersom du ändå är en av Sveriges största bloggar. Din blogg känns lite, stel och tillrättalagd. När man går in så får man ingen varm känsla. Kanske är den lite för opersonlig? Det här är ju självklart bara mitt eget tyckande & du kanske vill ha det precis så. Men jag märker att jag ofta går in & snabbt klickar mig vidare. Tror din blogg skulle tjäna på att inte se så fyrkantig & "perfekt" ut. Som sagt, bara lite feedback från en läsare som varit med många många år....

2018-10-06 @ 10:26:00
Postat av: Maria Pettersson

Jag håller på å virkar/stickar bebissaker för fullt till beräknad nedkomst i februari + att jag har tre vänninor som har fått barn eller ska få, så det är full produktion i soffan ;)
Dina projekt lät också spännande! Lapptäcke är ju superfint :)

2018-10-06 @ 12:24:13
URL: http://headoverheals.blogg.se/
Postat av: Jannike & familjen D

Åh tänker samma. Vill ha pyssliga saker att göra.
Så jag målar glas o muggar, fotograferar o redigerar bilder.. och målat tavlor.
Vissa dagar orkar man ingenting..
Vissa dagar gör man allt! Haha. Men härligt är det när man väl får tummen ur.. 😍

2018-10-06 @ 14:03:02
Postat av: iseedee

Vilka spännande mål du har satt upp för dig själv. Mycket kreativt.

2018-10-06 @ 14:55:06
URL: http://lifestyleofiseedee.blogg.se
Postat av: Karin

Älskar inlägget! Jag sydde själv ett lapptäcke till min kommande (numera nyfödda) bebis i somras. Det var så kul! Och det finns något så tryggt och ”nära en själv” i att ta upp gamla intressen från ungdomen. Det gör att jag känner mig grundad, liksom. För nåt år sen började jag måla igen - superhärligt! Så mycket mer livskvalitet än att scrolla på mobilen när man har den där timmen över.

2018-10-07 @ 10:37:37
Postat av: Mrs Kjellström

vilka roliga projekt :D
de där med att forma i lera eller något liknande hade jag tyckt va riktigt roligt

2018-10-07 @ 16:49:50
URL: http://mrskjellstrom.se/
Postat av: Liselotte Johansson

Mitt stora intresse är att sy. Både jag och min mamma delade det intresset. Min mamma lever inte längre. Hon gick bort januari 2011. Hon sydde många gardiner. I veckan var jag hos pappa och hämtade en mängd gardiner. Jag ska du plastbantarpåsar av dem. Det är ett litet höstprojekt. Det stora projektet är att sy två kappor. En kappa ska jag sy av en av mammas gardiner.

2018-10-07 @ 18:15:24
URL: http://bylijo.blogg.se
Postat av: Johanna

Vad spännande, ska bli kul att följa! Jag har gett mig in på en ”dockhusrenovering” vi får väl se hur lång tid det tar 🙈😅 just nu i starten går det lite långsamt haha. Men jag har ju å andra sidan tre barn varav den sista på tre månader 😅 så det får väl ta den tid det tar tänker jag.
Trevlig kväll! / Johanna

2018-10-09 @ 20:55:18
URL: http://https://nouw.com/onlyaccordingtome
Postat av: Maria

Skapa är underbart. Är balsam för själen. Jag har tidigare gått skulturkurser på Folkuniversitet. I Helsingborg där jag har gått har upplägget varit att man varannan gång har en levande modell som man gör sin skultur efter, varannan gång slutför man det man skall med den (gröpa ur, snygga till ytan etc.) Sedan när den har torkat och man har bränt den kan man leka med olika glasyerer eller andra sätt att göra sin skulptur fin på.

2018-10-10 @ 16:45:22

Prenumerera gärna på min blogg på bloglovin':

bloglovinKommentera inlägget här:
Genom att registrera dina personuppgifter (namn och epost samt ev URL) i kommentarsfältet på Trendenser.se samtycker du enligt GDPR till lagring av dessa i bloggens arkiv. Här kan du läsa mer om Trendensers personuppgiftspolicy och regler för kommentarsfältet.
http://trendenser.info/personuppgiftspolicy.html
http://trendenser.info/kommentarsregler.html

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
Annons

+ follow Frida Ramstedt on APPRL