Annons

Inredningsnyheter v 23/2024

Söndag och valvaka, så jag fattar mig kort. Nästa vecka går 3 Days of Design av stapeln i Köpenhamn och det känns som att PR-branschen står stilla i väntan på den – men några nyheter har ändå dykt upp under veckan som gått. Här kommer en snabb scroll för dig som vill ha koll!


Artilleriet har inlett ett samarbete med Cappelen Dimyr och tagit fram en en ny matta av ull med fin piléstruktur och täta fransar som säljs i en begränsad upplaga.


Fredericia Furniture lanserar en ny version av Spanska stolen i en ny mörkbrun variant som ger fåtöljen ett mustigare uttryck.


Nokem = Ett nytt designhotell, helt utan kemikalier! Jag gick definitivt på den här kampanjen från IKEM som vill nyansera debatten om kemikalier. En del bör regleras eller helt fasas ut, men om vi tar bort alla finns inte mycket kvar av det vi idag tar för givet i livet. Som rent vatten, värktabletter eller den dator eller mobil du surfar på nu. Kemi är en viktig del i vår moderna tillvaro – men vi behöver smartare, säkra och mer hållbara kemikalier. Läs mer här. Jag fick en del tankeställare själv.


Dux  har visat tre nya varianter i deras läderkollektion Naturale, tillgängliga för bland annat fåtöljen Karin, designad av Bruno Mathsson 1969: Naturale Melange, Naturale Sludge och Naturale Kit. Foto: Mikael Lundblad.


Norrgavel har haft återinvigning av sin nyrenoverade butik i Göteborg. Tips om ni har vägarna förbi i sommar. Själv är jag väldigt nyfiken på deras föreläsning om Sinnlig inredning som de släppt biljetter till.

Notiser
– Nordiska Galleriet-ägda Yllw har köpt Soeco, Nordens största fabrik för restaurering av möbler, med säte i Dalby i Sverige för att kunna erbjuda sina kunder mer cirkulära inredningar med lägre utsläpp.
– IKEA har öppnat ett virtuellt varuhus i Roblox.
– Newport har öppnat en ny butik på 900 kvadratmeter i stenladugården i Steninge slottsby i Märsta utanför Stockholm. Butiken öppnade den 6 juni.

– Svenskt Tenn har tilldelats regeringens exportpris för kulturella och kreativa branscher 2023. Årets uppstickare blev Hanna Hansdotter, en av vår tids mest intressanta och nyskapande glaskonstnärer.


Danska VIPP utökar sortimentet med ett nytt skrivbord med marmorskiva.


Och till sist har svenska besticktillverkaren Gense och Frantzén samarbetat och tagit fram en serie nya bestick till Studio Frantzén London.

Kommentarer

  • Ida skriver:

    Jag tror att bilden du lagt upp på besticken har blivit fel bestick. Jag tänkte när jag såg dem, att de kopierat min mammas 60-talsbestick. När jag gick in på Gense och kollade så är de på bilden min mammas Fuga från 1962. Tack för alla inspirerande inlägg!

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

    Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.