Annons

Osorterade tankar

Datum för nyckelöverlämningen till vårt nya hus närmar sig med stormsteg (3 juni!) och i mitt huvud trängs tusen osorterade tankar just nu. Allt från val av utemöbler och googlingar på gymutrustning till skisser på bokhyllor och planteringsplaner för trädgården. Här är några exempel. Sparat från instagram, som det brukar heta.


Jag hittade den här bilden hos Newstoryinterior (som jag hittade till via @Newdayinterior). Inspiration till en blivande bokhylla på hemmakontoret. Gillar kombinationen av öppna hyllor och dörrar med vitringlas. Från deras serie Arkitekt.


”Jakten på det perfekta köksbordet…” = titeln på min godnatt-surf-saga just nu. Jag har fortfarande inte hittat det optimala för oss, men tipsar gärna vidare om detta från Dunke Design som jag sprang på under en scrollrunda. Så fint!


I år har jag gett upp kampen med de kinkiga Dahliorna och testar att plantera vita och rosa Anemoner istället. Blev inte mindre pepp när jag såg den här bilden av franska influencern Helene Gombert virvla förbi i flödet.


På tal om instagraminspiration fastnade jag även för den här traven med vackra tyger hos danska Eline Engen Handmade som syr upp kuddar och tevärmare och annat fint.Till sist. En möbelkategori jag nog aldrig trodde att jag skulle läsa in mig på. Avdelningen Solsängar. Tur då att jag redan hade en modell ”top of mind”. Faktiskt sedan drygt 40 år tillbaka. Våra grannar hade nämligen sådana här från Fri Form när jag växte upp. Och funkade de bra redan då så borde de väl funka i 40 år till tänker jag. Fin bakgrundshistoria med Elsa Stackelberg som kvinnlig formgivare och prins Bertil som upptäckte hennes design på Norrköpingsutställningen, NU64 också. Kul kuriosa som jag inte kände till som barn.

Okej, nu ska jag samla mig till en söndagssummering. Återkommer!

Kategorier:

Kommentarer

 • Elsa skriver:

  Hej! Synd att man inte kan lämna skärmdumpar/bilder i kommentaren. I barrummet/ädelträrummet finns en pall/runt bord i trä. Vet du eventuellt var den kommer ifrån? Helt otroligt fascinerad av hur fin den gör sig! Jättefint hus i övrigt som verkar vara välbevarat.
  https://www.hemnet.se/bostad/villa-11rum-uddevalla-kommun-nonnens-vag-6-21332928

  Och ser så fram emot att du gör en till lista över sparat från blocket. Älskade din förra.

 • Josefine skriver:

  Vilket fint bord! Jag skulle vilja ha bord och stolar med raka ben. När man ser matsalsmöblerna från sidan blir det annars ett virrvarr av ben som pekar åt olika håll. Men denna tanke är starkt begränsande. Har haft Lilla Åland som är mycket sköna men som faller på just detta med spretiga ben. Har ersatt dem med Öresundsstolen. Det är dock flera i familjen som inte tycker den är så skön. Har du tips på sköna stolar med raka ben så säg till.

  • Frida Ramstedt skriver:

   Hej, förstår vad du menar visuellt men stolsben som sluttar lite utåt blir mer stabila och tippsäkra än stolar med helt raka ben – det är anledningen till att de flesta stolar som gjorts efter den insikten ser ut så.

 • […] vid spisen kan vara Bond från Fogia. På uteplatserna ser ni också utemöblerna som jag skrev om i det här inlägget nyligen. Foto: Per Janssons […]

 • Carina Dobermann skriver:

  Min man som jag byggde mitt liv med i 23 år lämnade mig och barnen utan ett ord. Allt rasade över mig och jag sträckte ut handen till våra nära och kära och ingen kunde hjälpa. Det kom en tid då han ansökte om skilsmässa även när vi inte hade några problem eller någonsin slogs om något katastrofalt. Dr Isikolo kom till min räddning och fixade problemet jag hade med min man. Han återförenade oss igen och han återvände hem till oss. Livet är verkligen mystiskt och jag trodde aldrig att jag skulle uppleva det jag gick igenom men allt tack vare Dr Isikolo som arbetade för mig och försäkrade mig om de positiva resultaten efter 48 timmar som verkligen blev som han lovade. Han kan också lösa dina problem om du kontaktar honom nu.Sms:a honom på WhatsApp honom på +2348133261196 eller mejla: [email protected]

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.