Annons

Inredningsnyheter v 20/2024

Söndagstrationen kvarstår, här kommer en snabb summering av veckans snackisar och nyheter från inredningsbranschen. Lite koll i en scroll!


Korbo har lanserat nya krukor i aluminium formgivna av Monica Förster.

Sagaform är aktuella med Billi – en serie glas tillverkade helt i återvunnen plast, R-pet. Den passar båtlivet, picknicken, uteköket och hänget vid poolen. Förutom dricksglas och vinglas ingår även en champagnekupa.


I sommar samarbetar hustillverkaren Sommarnöjen och livsstilsvarumärket Grandpa med turnén ”Summer Escape” – en unik rundresa som tar Sommarnöjens senaste husmodell till liv i Stockholm, Göteborg, Malmö och Gotland. Huset placeras mitt i stadens brus för att skapa en fristad och lyfta fram det enkla livet på landet, även mitt i stadsmiljön. Läs mer här.


Glaset Rio som formgavs på 50-talet av Lennart Rosén har länge varit ett eftersökt samlarobjekt. Nu tas glaset återigen i produktion av Reijmyre glasbruk.


Ett annat glas som återtas i produktion är Kosta Bodas och Erik Höglund’s ikoniska vinglas Fars Glas. Läs mer HÄR. Tipstack till Anette.


Zara Home satsar på hemmaträning, men inte modell standard med designade hantlar. Nej de satsar på boxningstillbehör och en medicinboll som ska kunna matcha inredningen.



Dusty deco har lanserat en serie egna doftljus i fina keramikkärl med lock. Ljusen är tillverkade av naturligt GMO-fritt sojavax i Sverige.

Notiser
– Lagerhaus fortsätter expandera i Norge med en ny butik på Gulskogen Senter i Drammen och innan årets slut öppnar de även nya butiker i Åsane utanför Bergen, Stavanger och ytterligare en butik i Oslo city.
– Fritz Hansen söker en ny creative director.
– Aller lägger ner tidningen Allers Trädgård.
– Bostadsmarknaden har tagit fart men mindre lägenheter är fortfarande svårsålda, visar statistik från Hemnet. Antalet sålda ettor är på lägsta nivån sedan 2015.

– Designduon Bernadotte och Kylberg har skapat tre sviter på det nya Arken Hotel på Eriksberg Hotel & Nature i Blekinge.


Norrgavel har släppt vårnyheter, bland annat en korallfärgad pläd i 70% återvunnen mohair och 30% ull, vilket gör den till ett bättre val utan att kompromissa med kvaliteten.


Till sist, ett unikt objekt till salu som genast gjorde en kvadrupel axel på sociala medier när det kom ut hos ESNY i veckan. Ägaren sägs vara en känd företagare från Västkusten så man blir ju inte mindre nyfiken på bilderna från detta pampiga hus. Mallgatan känns som en passande adress 🙂

Kommentarer

  • Wilhelmina skriver:

    Tack för ett härligt veckosvep!
    Jag blev intresserad av de fina krukorna från Korbo, men lyckades inte hitta dem på deras hemsida. Vet du eller ngn annan var jag kan hitta dem? 🙂

    Ha en fin dag!

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

    Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.