Annons

Inredningsnyheter v 19/2024

Halva maj har snart passerat och våren vibrerar utanför fönstret. Det fina vädret och de röda helgdagarna gör alltid att pressreleaserna taktar av något – men här kommer en summering av de senaste sju dagarnas nyheter från inredningsbranschen. Vecka 19, 2024!
I vår öppnar nya konceptet Landet. De vill erbjuda klimatsmarta, naturnära och väldesignade tillflyktsorter i skärgården – designade av den svenska arkitekten Andreas Martin-Löf. Initialt finns fyra stugor om 40 kvm, belägna i hjärtat av ett 400 hektar stort naturreservat i Trosa och inom kort tillkommer ytterligare sex stugor. Läs mer på deras hemsida som finns HÄR. Tipstack till Anette.


Norrländska företaget Videung har haft pressvisning. När sängar går till återvinning blir det ofta lite knepigt eftersom konstruktionen är gjord av olika sammanfogade material som gör den svår att montera ner. Dagens materialval och produktdesign på ängar tillåter inte ett cirkulärt kretslopp. Det vill Norrländska Videung förändra med sin nytänkande säng!


Svenska Hälsing har skickat ut nya pressbilder på sina utekök som ner till minsta skruv är tillverkat av 100 procent rostfritt stål. Alla kök byggs från grunden i deras verkstad strax utanför Helsingborg.


Fritz Hansen firar Wegners The China Chairs 80-årsjubileum genom att lansera en limiterad variant i oljat europeiskt körsbärsträ med sits i läder.


I vår lanserar Orrefors serien Midsummer med sju eleganta minivaser formgivna av internationellt erkända arkitekt- och designstudion Claesson Koivisto Rune. 


Via trendspanaren Stefan Nilsson’s nya sajt GoodBoy fick jag nys om Anna Hörling och Herrljunga Terrazzo som har skapat en ny terazzo-platta med gjutna ostronskal – med hjälp av SPOK.

Notiser
– I år fyller inredningsföretaget Mimou 20 år vilket de firar med en rad produktsläpp. Först ut är en träsko formgiven av Karin Mannerstål.
– Frida Clerhage från Kungsbacka har ritat mönstret till Cerveras nya presentpapper.
– Mrs Mighetto släpper en ny tapetkollektion för Rebel Walls

– En återhållsam konsumtion inom både mode- och inredningssortimentet gjorde att Ellos tappade försäljning under årets första kvartal – men ökade vinsten?


Till sist, en nyhet som kanske främst berör läsare som bor på Västkusten. Nästa vecka släpps nämligen boken ”Drömmen om en förlorad värld” som handlar om Göteborgs stadsarkitekt Carl Wilhelm Carlberg och hans livsverk Gunnebo slott. En rikt illustrerad bok med nästan 500 bilder som beskriver Carlbergs livsverk och Gunnebo slotts konstnärliga program.

Kommentarer

  • Sandra Sellin skriver:

    God morgon, Ja, jag fick ett lån på 350.000 kr och två av mina kollegor fick också lån av den här mannen. Vilket gjorde att jag kunde göra min lilla familj lycklig och lösa mina olika ekonomiska problem. Så jag ville dela denna lycka med dig. Här är deras mejl: [email protected]

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

    Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.