Annons

Up & coming: Fribe Form – The Booklight

Jag fick ett tips om Hélene Friberg från Kungsbacka där jag bor, som har designat en egen lampa och ett bokstöd i ett: The Book Light. Lampan tillverkas för hand av återvunnen mässing på samma ställe som Svenskt tenn gör några av sina modeller och håller en helt fantastisk kvalitet. Hélene som är tidigare solistdansös vid The Royal Swedish Ballet fick idén till lampan via sin far och bestämde sig för att förfina hans skiss och sätta lampan i serieproduktion vid 63-års ålder. Det är inte bara en väldigt ovanlig ålder att debutera som formgivare, det är också en ovanligt hög fin finish på hennes allra första produkt. Applåder från mig!


Beroende på vilka böcker man placerar i lampan kan den få lite olika uttryck. Skärmen går också att beställa i olika färger och former.


Foto: Emma Shevtzoff

Kategorier:

Kommentarer

 • Heléne Friberg skriver:

  Wow!🙏🏻🤩

  Tack underbara Frida för de fina och värmande orden.

  Jag dansar 💃 och trippar 🩰 av glädje.
  Bugar, bockar och backar av tacksamhet.

  Med lampan vill jag hylla böcker 📚 och inspirera till vackra, hållbara och personliga inredningar. För vad är ett hem utan böcker och ljus?

  Lampans tidlösa design kan förnyas och stajlas efter säsong, behag och lust.

  Så låt dina älskade böcker komma fram i ljuset. Sagoböcker i barnkammaren. Skolböcker på skrivbordet. Läckra kokböcker i köket. Kanske litterära perenner i en fönsternisch. Paperbacks intill sängen… Eller helt enkelt vackra, läderinbundna bokverk och en lampskärm som matchar inredningen.

  Great Fribes
  Med lampan vill jag också skicka med sköna känslor i mage och hjärta. Jag vill inte att jordens resurser, miljö och klimat belastas under lampans hela livscykel.
  – Därför är designen cirkulär och tidlös
  – Därför görs lampan för hand i liten skala
  – Därför sker tillverkningen i Sverige av återvunnen mässing
  – Därför är kvaliteten exklusiv och fri från kompromisser
  – Därför är lampans storlek och utseende flexibla
  – Därför kan lampan återanvändas och återvinnas utan avfall

  Till glädje för dig, dina barn och kommande generationer

  Det vackra bor i dina berättelser!

  Eller som jag valt att uttrycka det:
  One lamp, Infinite expressions.

  📚💡

  Sköna fredagsvibbar alla dagar

  Fribe (fra:b) är ett urbant uttryck för awesome, great, fantastic, cool, boss. Du vet den där goa känslan efter en lång arbetsvecka, med helgen framför dig.
  ”I’ve got great fribes! Hey love, looking fribe!”
  🤩

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.