Annons

Favoriter från Konstrundan Österlen 2024

När jag fyllde år nyligen fick jag en helg på Österlen i present av Niklas (med barnvakt av hans föräldrar) för att åka på Konstrundan 2024. Bästa 45-årspresenten jag kunde tänka mig! Och i fredags var det dags. Vi fick tre underbara dagar med vårvärme, promenader genom både skog och stränder och en hel del konsthall- och ateljébesök däremellan. Här är några av mina favoriter från årets upplaga. Fotade med mobilkameran ska tilläggas. Sorry för det – men jag var ju på semester.

Fler bilder hittar du på min instagram stories @trendenser


Henrik Johansson.
Många backar ju lite när de tittar på konst, för att se verken på avstånd – men jag gillar att detaljstudera dem också. Helt otroliga kaniner och det klassiska Janushuvudet


Mattias Sammekull.
Närbild av Mattias Sammekulls fascinerande fantasifigurer. Blir alltid lika tagen av hans tavlor.


Jens Lundberg.
Dessa svartvita tuschlaveringar var så fina. Jag är inte alls bra på att beskriva konst, så som konst förtjänar att beskrivas, men tror att alla som har/ haft en hund kan relatera till känslan i bilden.


May Lindholm
Niklas bara skakade på huvudet åt mig, men jag blev orimligt förtjust i den här knasiga skulpturen av May Lindholm. Kanske för att jag kände mig besläktad? Ha ha. Jag har ju också huvudet bland molnen ibland och känner mig lite rumptung just nu. Djur och figurer med udda proportioner verkar i alla fall vara mitt tema för året.


Ulriksdals Arts & Craft
Skulpturer i vintervila hos Ulriksdals trädgård. Var där för att titta på tavlor men fastnade även för dessa fina som stod och solade sig i växthuset. Keramiska verk från bland annat Josefin Mollberg och Freja Hillfon Liungman.

Kategorier:

Kommentarer

  • Charlotta Lindberg skriver:

    Trevligt inlägg, det var säkert en lyckad gemensam ledighet då du fick näring till själen!

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

    Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.