Annons

Inredningsnyheter v.12/2024

Vecka 12 har bjudit på en hel del nytt och lite gammalt, i ny tappning. Här kommer en scroll för dig som vill ha koll på veckans inredningsnyheter och snackisar.


Göteborgs kanske mest kända inredningsbutik Artilleriet har lanserat en egen soffa i veckan. Modellen har fått namnet Mamma Sofa och tillverkas i Tranås. Den hyllas på bred front och kommer tveklöst att vara danande i sin form – det är jag övertygad om – men jag får väl vara jättetråkig (som vanligt) och säga att proportionerna med ett sittdjup på 90 cm i kombination med en så låg rygg och en sitthöjd på 43 cm är ovanligt, av en anledning. Pris från 129 500 kr.Byredos Alphabeta Cushions och plädar blir en permanent del i företagets kollektion och man släpper samtidigt en bok med Riazzoli förlag, som handlar om parfymhusets ännu ganska korta men redan väldigt framgångsrika historia.

Kay Bojesen relanserar den klassiska träapan i två nya kulörer. Säsongens gröna och gula årgång är inspirerad av en originaltapet som designades av Kay Bojesen för barnrum i slutet av 1940-talet.


My Feldt lanserar tapeter i samarbete med Boråstapeter. De mönster hon ritat för Feldts Skolberget blir alltså en egen kollektion. Kul!


Jotun har presenterat sin Exteriöra Färgkarta för 2024 med färger för utomhusbruk med fina kombinationsinspiration för fasader, fönster och andra byggnadsdetaljer. Vackert!


Gemla är aktuella med nya barstolen ZINC designad av Mathieu Gustafsson. Tipstack till Anette. Jag noterar den lilla men viktiga detaljen i metall, nere vid staget / fotstödet. Ni som läst min senaste bok (reklam för egen verksamhet) vet att det är en slitagepunkt som påverkar en barstols hållbarhet över tid eftersom den ofta utsätts för kraftig nötning vid användning. Inte minst i offentlig miljö där man behåller skorna på. Jag tycker att Gemla har gjort sin förstärkning väldigt elegant!

Notiser
Tapetorama har gått i konkurs efter 20 verksamma år.
Boligheters omsättning minskade med nästan 3 mkr och resulterade i förlust 2023.
– Hästens söker en desktop publisher (jobbtips nr 1!)
– Swedese söker en content creator (jobbtips 2!)
– Snart kommer interiörer som använder återbrukade produkter att kunna miljömärkas
.Lite off brand, men ändå en spaning i tiden. Fler och fler inredningsföretag satsar på våra fyrbenta vänner. Senast ut i raden är Skultuna som i veckan lanserat hundhalsband med detaljer i mässing.

Kommentarer

 • Elisabet skriver:

  Verkligen fina kombinationer av utomhusfärger, och fina tapeter, men soffan – om än formsnygg – ser ju inte ”klok” ut… Får nästan ont i ryggen bara av bilden. Du är inte tråkig!

 • Jeanette skriver:

  Tänkte precis samma som du när jag såg soffan i Artilleriets nyhetsbrev. Väldigt snygg, men hur sjutton ska man kunna sitta i den? Känns som att ryggen skulle knäckas. För det priset ska det vara en soffa som är så gott som fulländad 🙂

 • Nina Landerholm skriver:

  En reflektion angående soffan. De där möblerna som är snygga att se på men inte att sitta i visas sällan med människor som använder möblerna. Undrar om det är ett medvetet val?

 • Anna skriver:

  Kan inte sluta bläddra i din blogg (8också precis fått hem din bok). Har börjat om från början nu när vi äntligen köpt hus, en putsvilla från 20-talet med slitna trägolv och högt till tak.

  Min stora dröm med flytten är just att vi får plats med ett större matsalsbord, minst 3 platser per långsida. Så att vi får plats med familj och vänner.

  Oväntat svårt att hitta ett klassiskt, elegant bord dock. Funderar på att göra ett eget, men har du annars tips? Inget robust, utan något nätt, men stabilt. Kanske passande till Lilla Åland stolar eller något annat!

  • M skriver:

   Carl Malmstens Herrgården kan man hitta billigt på auktion. Sprutlackera exempelvis ljusgrått om du inte gillar färgen det har (ofta vitt). Skönt att sitta vid och väldigt praktiskt att kunna lägga i flera skivor.

   • Anna skriver:

    Tack! Det är ett av borden som vi spanar på. Har dock inte sett det IRL och jag funderar lite på om det blir lite mindre fint med iläggsskivorna i? Vi skulle alltid ha dom i isf.

    Men tack för tipset, det kanske blir där vi landar!

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.