Annons

Fikonträdet


Jag fick många frågor om fikonträdet som skymtade i min instagram stories i veckan. Man kan inte tro det när man ser det nu, men för ett år sedan var det här en klen och uträknad historia som stod i vårt uterum och skämdes i väntan på att slängas. Då hade den bara små torra grenar, utan ett enda blad på sin krona. Men i väntan på att tunnorna för trädgårdsavfall skulle rullas ut i vårt kvarter dök det plötsligt upp knoppar längst ut på kvistarna så jag gav honom en andra chans.

Planterade om växten i en större kruka, gav lite näring och körde ner den till butiken där vi behövde få in mer grönt. Där blommade den ut fullständigt och blev så tjusig så den avancerade till kassadisken. Nu är detta min allra finaste planta, med perfekta proportioner och har till och med fått agera fotomodell för en kampanjplåtning i veckan. Har du en sorglig torr historia hemma? Ge inte upp, den kanske reser sig på nio.

Kategorier:

Kommentarer

 • Johanna skriver:

  Så fint! Mina fikonträd står i full prakt också nu efter vinterns dipp. Var kommer den vackra svarta krukan ifrån?

 • Lillemor Hagström skriver:

  så fint fikonträd .
  jag undrar också var man kan köpa den fina svarta krukan .
  mvh

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.