Annons

Annons: Trivselhus – Villa Malevik

Inlägget är reklam för Trivselhus

Nu lanserar den svenska husleverantören Trivselhus en helt ny husmodell och även ett nytt visningshus på Husknuten i Göteborg – Sveriges största permanenta husmässa. Jag har fått äran att arbeta med detta projekt i allt från materialval för kök och badrum till möblering och inredning.

Söndagen den 17 mars invigs Villa Malevik på Husknuten i Sisjön, Göteborg!


Ett tvåplanshus i modern stil där vinklarna skapar utrymme för skyddade uteplatser. Husmodellen har fått sitt namn från västkustpärlan Malevik som gjort sig känd för sina karga klippor, öppna strandängar och sin vidsträckta utsikt över havet.


För att knyta an till husets tema lät jag även färgsättningen inspireras av västkustens klipplandskap där de brungrå tonerna i granit och gnejs har fått löpa som en röd tråd från fasadkulören till valet av köksluckor (Ballingslöv Ostronbeige), möbler och inredning. Eftersom Trivselhus bygger sina hus i Småländska Landsbro, omgivet av höglänta och kuperade skogstrakter, med stort fokus på gedigen kvalitet ville jag också att naturmaterialen skulle dominera och ta för sig i husets möblemang. Det är något jag lutat mig mot i alla beslut – från val av golv (massiv enstavsparket från Kährs) till möbler i såpad björk och ek till heltäckningsmattor av ull i sovrummen.


Entréplanet har en öppen samvarodel som ger fin kontakt mellan kök, matplats och vardagsrum. På samma plan finns även ett rymlig sovrum, wc med dusch och tvättstuga. På övre plan hittar du ett större badrum med plats för både badkar och dubbla duschar, ett härligt allrum med stora fönsterpartier och härligt ljusinsläpp och fyra sovrum samt en stor balkong.

Välkommen på invigning söndagen den 17 mars, 2024
på Husknuten i Sisjön Göteborg.

Adress: Frölunda Smedjegata 4, 421 32 Västra Frölunda

Känner du till Husknuten? En central samlingsplats för intresserade husköpare i hela södra Sverige som möjliggör för dig att besöka och uppleva olika husmodeller, men också faktiskt se hur olika material och lösningar faller ut innan du fattar dina beslut genom byggprocessen.

Kategorier:

Kommentarer

 • Linda skriver:

  Jag blir nyfiken på hur man uppfyller BBR kraven om tillgänglighet i huset. Syftar främst till bottenvåningens enda sovrum, och dess dörr till vardagsrummet som inte ser ut att ha tillräckligt med manöverutrymme vid sidan av dörren för en rullstolsburen, samt wc/d, är det duschdraperi eller duschväggar som går att vika undan helt så utrymme finns för att hjälpa till dusch och wc besök? Genuint nyfiken (och möjligen lätt arbetsskadad). Varje person som ska bygga nytt hem borde fråga sig själv, vilka anpassningar kommer behöver göras i mitt nya hem om jag tex bryter benen på skidresan, eller bara ser mig själv bli gammal i huset? Kan duschväggar och dörrar hängas av eller måste de rivas ut? Blir bygglovet godkänt om det krävs anpassningar för att bli tillgängligt? Vem ”bygger om” ifall jag sitter i rullstol? Kraven om att bygga tillgängligt vid nyproduktion är även en hållbarhetsfråga.

  • Frida Ramstedt skriver:

   Hej Linda
   Jag har inte ritat huset, så dessa konstruktionstekniska frågor svarar nog arkitekten Anette Schill Karlsson bäst på – men duschväggarna på nedre plan kan vikas och rummet är stort nog (både sovrum och badrum på nedre plan har vändmått för rullstol). Det du ser inritat / skuggat framför sovrumsdörren på nedre plan är en möbel – så inget som kommer med huset som standard.

 • […] jag tidigare nämnt har jag arbetat intensivt med lanseringen av en ny husmodell för Trivselhus, som har premiär i helgen. När de skulle bygga sitt visningshus av Villa Malevik […]

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.