Annons

Annons: Trivselhus Villa Malevik – kök och tillval

Inlägget är reklam för Trivselhus

Som jag tidigare nämnt har jag arbetat intensivt med lanseringen av en ny husmodell för Trivselhus, som har premiär nu i helgen. När de skulle bygga sitt visningshus av Villa Malevik på Husknuten i Göteborg fick jag vara med från start för att välja ytskikt och tillval till den fasta inredningen. Visste du att det är ungefär 1000 beslut som måste tas när man bygger en ny bostad. Allt ifrån val av fasad, tak och fönster till hängrännor, ytterdörr och utebelysning. För att inte tala om alla golv och ytskikt, eldragningar och placering av uttag, kök och badrumsinredning, val av innerdörrar och trycken, lister, lampknappar, trapphus med mera, med mera. Det kan kännas överväldigande och det är lätt att gå snett, så därför tycker jag att det är så bra att Husknuten finns dit man kan gå för att fysiskt känna och klämma på olika alternativ innan man bestämmer sig.
Eftersom Villa Malevik är inspirerad av västkustens natur lät jag det gå igenom i alla inredningsbeslut. De brungrå tonerna i granit och gnejs (vanliga bergsarter i klipporna vid havet här i Halland) löper som en tråd i allt från valet av köksluckor till golv i hall, badrum och tvättstuga.
Trivselhus har Ballingslövs kök som standard. De hjälpte mig att rita upp köket och göra vissa anpassningar. Som luckor valde jag Ballingslöv Bistro i färgen Ostronbeige som dels ger en varmare och lugnare känsla än vitt eller en mörkare lucka i ett utrymme med såhär mycket ljusinsläpp, men också för att insidan skulle matcha utsidan. Beslagen jag valde till huset heter RK10.

Villa Malevik har en väldigt öppen och social planlösning mellan kök och vardagsrum. Därför ville jag inte dölja sikten eller störa ögonkontakten mellan rummen med en stor takhängd fläkt, och satsade istället på en ny fläktmodell som är integrerad i induktionshällen. En sådan fläkt äter dock en del skåpyta undertill så för att maxa förvaringen lät jag bygga skåpmoduler runt fönstret på väggen ovanför arbetsytan, istället för att lämna tomt mot taket. Resultatet blev ett öppet kök med mycket ljusinsläpp och förvaring.


Eftersom den här hustypen har fem sovrum och rymmer en större familj lät jag även specialbygga ett vitrinskåp i samma serie som köket, för att visa hur man kan skapa ännu mer förvaring för glas, skålar och finporslin på ett enhetligt sätt. Vitrinskåpet står i vardagsrumsdelen men knyter ihop rummet eftersom det går i samma stil.


För att skapa en enhetlig och sammanhängande känsla genom huset valde jag genomgående Kährs Noveau Blonde enstavsparkett och samma klinkers till hallen, tvättstuga och badrum i form av Bricmate Runö Light grey.


Eftersom Trivselhus hade valt svarta fönster till denna husmodell, tyckte jag att trappan med svarta handledare och räcken med trapppsteg i ek matchade bäst. På övre plan tog vi även igen det med svarta kontakter och lamputtag. För att visa variation och för att matcha kökets borstade beslag valde jag att visa Schneider Exakt i borstat stål.

På instagram stories kan ni se fler bilder på badrummen och i nästa inlägg ska jag visa mer bilder på inredningen som vi möblerade huset med. Vill du se huset på riktigt? Nu på söndag är det invigning kl 12-15 på Husknuten i Sisjön. Ingen föranmälan krävs!

Kolla in Trivselhus instagram för fler bilder och mer information @trivselhus

Kategorier:

Kommentarer

 • Victoria skriver:

  Wow vad fint det blev!

 • Minna skriver:

  Herregud!
  Ser helt fantastiskt fint ut!
  Blir lite nyfiken på färgval till väggar och sådant, det kanske kommer i kommande inlägg?
  Ser fram emot att läsa och se mer!

 • Anna skriver:

  Allt ser fantastiskt snyggt och smakfullt ut MEN ventilen i kökstaket såg omodern ut i allt det fina.

  Linus Fernström från husdrömmar har löst detta såhär
  https://www.instagram.com/stories/highlights/17978112986639629/

  • Frida skriver:

   Tack för tips! Just ventilation ligger utanför min del i detta projekt, men ska tipsa vidare.

 • Josefin skriver:

  Hej!

  Jättefint och otroligt inspirerande!
  Jag undrar vad det är för vägglampan det trappen på sista bilden?

  Vh / Josefin

 • Sofie skriver:

  Jag blev också väldigt nyfiken på väggfärgen, vad är det för kulör?

  • Frida skriver:

   Tack! Väggfärgen är Jotun Tidlös i dessa rum (Jotun Varmgrå i sovrummet som synts på instagram)

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.