Annons

Möbelkunskap: Tre viktiga matchningsmått för sittgrupper

Vilken fåtölj passar ihop med min soffa? Den frågan ställs ofta utifrån möblernas design och stil. Inte lika ofta utifrån de praktiska aspekter som faktiskt är viktiga att ta hänsyn till när man ska kombinera olika sittmöbler.

Här är tre tips från min Handbok i möblering på viktiga matchningsmått att lägga till ekvationen om du vill skapa harmoni i en social sittgrupp.


1. Jämför sitthöjden
Har soffan och fåtöljerna du tänkt kombinera liknande sitthöjd? Det är inte kul att sitta jämte en möbel med betydligt högre, eller lägre sitthöjd. I alla fall inte om ni ska umgås avslappnat, fika tillsammans eller spela sällskapsspel.

2. Jämför rygglutningen
I en social sittgrupp är det en fördel om möblerna har liknande rygglutning så att inte några personer hamnar i en halvliggande position medan de andra har en mer käpprätt / upprätt sittställning.

3. Jämför sittdjupet
Sittmöblers djup (och fastheten i sitsen ) påverkar i allra högsta grad vilken sittposition man hamnar i, eller klarar av att hålla utan ansträngning. Det ena är inte mer rätt än det andra, men det kan upplevas knepigt om några sjunker ner och nästan försvinner i sina sittmöbler medan de andra hamnar mer på helspänn.

Kategorier:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.