Annons

Läsarfråga: Förslag på belysning över köksö?

Inlägget innehåller reklamlänkar/ adlinks via Klarna Creator och Adtraction

Hej
Vi har nyligen renoverat vårt kök och jag letar efter en (eller två?) mindre lampor att hänga i taket ovanför vår köksö. Vi använder den ytan både för matlagning och som sittplats (har tre barstolar vid överhänget på bänkskivan). Vill gärna ha vita lampor. Moderna, men ändå tidlösa. Har du några tips?
Med vänlig hälsning, Maria


Belysning köksö
Vilket fint kök! När man har sittplatser under en ljuskälla som ni kommer att ha här vill man undvika allt för breda/vida lampor som är öppna undertill. Det vill säga sådana som man kommer att kunna titta ”in i” underifrån. Samtidigt vill man också ha någorlunda riktat ljus, så att det blir tillräcklig arbetsbelysning på bänkytan. Här är några förslag, med adlinks till inköpsställen. Och en bubblare i svart. Jag tänker att det alternativet kanske skulle balansera mot de mörkare underskåpen och plocka upp det svarta i barstolarna?

1. Ny design från svenska Oblure, finns i flera kulörer (adlink till Nordiska via Adtraction)
2. Dansk klassiker i opalglas (adlink till Svenssons via Adtraction)
3. Brittisk klassiker i benporslin (adlink till Royaldesign via Klarna)
4. Prisvärt alternativ i svart (adlink till Nordicnest via Adtraction)Med reservation för att mitt ögonmått och proportionerna kanske inte är helt korrekt så skulle det kunna se ut ungefär såhär. PH-lampan är min personliga favorit. Lycka till!

Kommentarer

 • H. skriver:

  Jättefina lampor och kul att se förslagen sådär inlagt i bilden. Jag undrar vad köket kommer från?

  • Maria skriver:

   Hej!
   Vi har köpt ett platsbyggt kök från Himlekök, det är byggt i massiv ek och betsat i nöt. Överskåpen är också massiv ek men målade i samma ncs kulör som Jotun Kalk.
   Kul att du gillar det!
   Mvh Maria

   • Sanna skriver:

    Nej men snälla vilket kök! Ni måste verkligen vara nöjda. ???? Röstar på PH lamporna över. ????????

 • Josefin skriver:

  Hej,
  Jag har en liten följdfråga.

  Vi har också en köksö och ett fönster rakt fram, likt detta kök. Om man vill ha en hängande lampa även vid fönstret, hur ska man tänka då?
  Samma som över ön eller nåt annat?

 • Anna skriver:

  Vi har två Flowerpot över vår köksö vilket jag är jättenöjd med. Sen om det ger det moderna uttrycket du är ute efter vet jag inte

 • Hannas krypin skriver:

  Så snygga lampor du har valt. Tycker alla passar bra i köket.

 • Annika Ottosson skriver:

  Snyggt kök! Gillar verkligen Soft Serve Pendant av Crème Atelier. Modernt och mjukt på samma gång.
  Som mjukglassmoln????????

 • Viktor skriver:

  Jag är mycket nöjd med mina två The Standard från Menu (numera Audo?). De är gjutna helt i opalglas vilket inte ger något blänk underifrån. Beroende på vilken ljuskälla man sätter i kan ljuset blir mer riktat neråt eller mer allmänt spritt. Stilmässigt moderna men med klassiska referenser.

 • Veronica skriver:

  Jättefina förslag! PH 3½-3 pendel i vitt skulle nog också harmonisera fint med det varma träet på köksstommarna. Vi har ett par över vårt köksbord och har svårt att se att vi någonsin skulle byta ut dem 🙂 Med vevande armar med div köksattiraljer runt köksbordet känns det också bra med metallskärm. Dock bryter ditt förslag på PH 2/1 elegant mot träet och fångar upp övriga kromade detaljer.

 • Emma Thun skriver:

  https://www.wastberg.com/se/produkter/w201-extra-small-pendant/

  Såg dessa på mässan igår. Såå fina enkla! Borde ju hålla genom hela livet.

 • Erica skriver:

  Tällbyn från Ikea skulle också vara fin.

 • Kerstin skriver:

  Vi har ett vinställ i svart från Mio hängande över vår köksö. Den blir inte vägen när man arbetar där och så kan man ställa ljus, blommor uppepå och ev hänga/lägga en ljusslinga på. Den blir en prydnad i sig och praktiskt med lite fina glas hängande.
  Men vilket underbart kök ni har, verkligen superfint.

 • Jenny skriver:

  Vilka bra tips, precis vad jag går och funderar på också! ???? Vi har en ph5 lampa i vit/rosa/mässing vid matplatsen som är precis bredvid köksön. Köket är vitt, ljusgrå bänkskiva och svarta barstolar.. Tror du det blir snyggast med en liten ph lampa eller bättre att bryta av med något annat? Siktlinjen från fönstret mot gatan är så att man ser båda lamporna utifrån.
  Tack för alla tips för att bygga ett långsiktigt och hemtrevligt hem ????

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.