Annons

Inredningsnyheter v 47 / 2023

Här kommer en kort rapport med de nyheter och snackisar som passerat revy under veckan som gått.


Måste börja med att hylla Asplunds initiativ Made in Sweden Week – som parafras på Black Week. Många svenska producenter har det tufft just nu – visa ditt stöd genom att välja närproducerat.

Danska Frama och svenska Länna möbler har tagit fram gemensamma ”gift boxes” med olika hudvårdsprodukter inför jul.
Byredo utforskar ett nytt sinne; smak! De har lanserat en egen te-kollektion med 10 olika smakinriktningar. Dessutom har de släppt en egen hantverkskollektion bl a ett underlägg (pot coaster) i mässing och en tekanna i lera.


Hein Studio är aktuella med en ny glasvas, Ammonit.


Sofia Roe och Louise Roe har tagit fram en gemensam kollektion för det dukade bordet. tallrikar, skålar, glas av olika slag och karaffer mm. Tipstack till Anette.


Arkitekten och formgivaren Dag Lindberg har designat en ny adventsljusstake för Eldstickan.

Notiser
– Mios butik i Själevad i Örnsköldsvik totalförstördes i en brand natten till måndag. 
– Danska Aller media inför ett omfattande sparpaket. Femina i DK kommer att bli en heldigital produkt. Aller i Danmark säger dessutom upp avtalet med Elle, samt lägger ner magasinet Antik & Auktion. De svenska titlarna påverkas inte men 28 medarbetare i Sverige får gå.
I veckan röstade EU-parlamentet igenom en lag som ska öka konsumenters rätt att reparera sina egna ägodelar. Under parollen ”Right to repair” – ”Med rätt att reparera” – ska nya EU-regler göra det lättare för konsumenter att få sina sällanköpsvaror lagade.Till sist. Jag har nämnt det förr, men det tål att påminnas om igen. Astrid Sylvans limiterade verk för Majblomman. Vintern är här och på barnrättsorganisationen Majblomman är mörkret mer påtagligt än någonsin. Jag fick ett pressutskick om att det aldrig tidigare har varit så många barnfamiljer som vänt sig till organisationen för hjälp. Köp årets konstverk av Astrid Sylwan där pengarna oavkortat går till Majblommans arbete mot Sveriges barnfattigdom. 

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.