Annons

Möbelkunskap: Snurrstolsmatematik

En enkel tumregel för snurrbara stolars stabilitet som en professor i möbeldesign uppmärksammade mig på när jag skrev Handbok i möblering är den enkla matematiken att fyra eller färre ben ökar tipprisken markant. Om en stol på snurrbart stativ inte har fem ben eller fler kan man lätt råka förflytta tyngdpunkten till en vinkel där staget inte tar emot när du lutar kroppen bakåt (eller framåt) med risk att möbeln faller omkull. Ganska enkel logik, ändå dyker sådana modeller upp då och då. Som nyligen när ett stort möbelvaruhus fick dra tillbaka en hel serie. Om inte producenterna tänker på det är det inte lätt för kunderna att göra det, men därför ett tips att vara extra uppmärksam på när du ska köpa en sådan stol till hemmakontoret eller matbordet.


Kategorier:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.