Annons

Läsarfrågan: Tips på gröna färgkoder

Hej
Jag vill måla vårt lilla sovrum grönt. Tänker en dämpad och ombonad grön nyans. Har ni tips på några fina färgkoder att provmåla?
/ Linn


Den här efterlysningen dök upp i Trendensers Facebookgrupp i veckan och tråden samlade så många bra svar att jag inte kan låta bli att dela tipsen vidare. Givetvis är utfallet på väggfärg beroende på inkommande ljus, vilket väderstreck rummet vetter mot, metameri och andra viktigheter men ibland behöver man bara få några uppslag för att komma igång med tankeverksamheten och idéprocessen. Glöm inte att provmåla innan du slår till!


Jag vill börja med att tipsa om s3005-G80Y som jag målade i vår nya lokal. Är så nöjd! Den skiftar lite under dagen beroende på ljuset och är väldigt behaglig. (mitt foto).


Jotun Pale Linden (foto Malin).


Beckers Salvia (foto Victoria).


S-4010-G70Y (foto Ida).


Treron från Farrow and Ball (foto från ägaren till Villa Alskog, Gotland).

Här är ytterligare tips som delades:

Alcros Salvia
Alcros Grön granit
Beckers Lav
Nordsjös Tant Johannas gröna 
Jotun Green Leaf
Jotun Laurbär
Jotuns Lövsal
Jotun Treasure
Jotun Vit ljung
Jotun Northern Mystic

Kommentarer

 • CJ skriver:

  Och Alcros Fossil 🙂

 • Anna skriver:

  Hej! Jag vill bara tipsa om Auro som är en ekologisk väggfärg som är helt plastfri (till skillnad från de färger du tipsar om ovan) större delen av microplasterna i havet kommer från just färg, läskigt att tänka på. Iaf Auro har flera fina gröna nyanser! Finns hos Byggfabriken vet jag men kanske finns det andra återförsäljare också

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.