Annons

Inredningsnyheter v.43/2023

Söndag kväll och dags att summera inredningsnyheterna från veckan som passerat. Här kommer en branschscroll för dig som vill hålla koll!


Lycke som är fackhandelskedjan Happy Homes eget varumärke, har släppt sin nya färgkarta för 23/24. Totalt 16 kulörer utvalda av färgsättare från Happy Homes egna butiker. Bilderna är skapade tillsammans med inredningsstylisten och set designern Fanny Hamlin.


Malwina Kleparska har utsetts till årets Hantverksstipendidat av Cervera. Läs mer om utmärkelsen här.

A world of craft
Afro Art byter namn till A World of Craft och byrån Frostner Studio har fått uppdraget att designa den nya logotypen. En uppdatering som ändå behåller viss igenkänning från den ursprungliga grafiska identiteten med handklippta bokstäver från 1967, formgiven av konstnären Elis Eriksson.


Fritz Hansen lanserar en begränsad upplaga med 150 stycken Ägget-fåtöljer i en ny kombination av skogsgrön klädsel och ben/stativ av koppar för att fira företagets 150-årsjubileum. Varje fåtölj levereras med en numrerad, graverad metallplatta.

Notiser
– BHG Group (ett svenskt börsnoterat e-handelsföretag inom heminredning med över 100 e-handelsplatser och 70 butiker bl a Bygghemma, Nordic Nest, Svenssons i Lammhult, Trademax, Furniturebox, Chilli och LampGallerian) redovisade ett justerat EBITDA-resultat på 139 miljoner kronor för det tredje kvartalet 2023. Analytikerna hade i snitt väntat 151 miljoner, enligt Infront. Nu inleds ett sparpaket som ska minska de fasta kostnaderna med 372 miljoner kronor och i Sverige stängs 15 butiker inom varumärkena Trademax och Chilli. Läs mer här.

Auktionshuset.com har köpt Lauritz.com och tagit över 50 medarbetare. Den 4 november kl 10-13 håller de ”Åbningsreceptioner” på de tidigare auktionshusen i Danmark.
– Kieran Long avslutar sitt förordnande som överintendent och chef på ArkDes på egen begäran.
– Fackförbunden Unionen och Sveriges Ingenjörer varslar om strejk på betaltjänstföretaget Klarna för att få till ett kollektivavtal. 


Till sist firar Kosta Bodas klassiker Snöbollen av Ann Wolff 50-årsjubileum i år. Finns numera att köpa i tre olika storlekar i butik, men för att göra en referens till dess eget namn står de även ”i drivor” på loppis. En jubilar väl värd att hålla utkik efter på andrahandsmarknaden med andra ord.

Kommentarer

  • Martina skriver:

    Älskar snöbollen och mina får komma fram varje vinter trots att de väldigt länge har känts omoderna. Skenet är väldigt fint.

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

    Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.