Annons

Inredningsnyheter v.40/2023

Här kommer en traditionsenlig söndagssummering med veckans nyheter och snackisar från inredningsbranschen – för dig som vill ha koll i en scroll!


Danska belysningsvarumärket Louis Poulsen lanserar sin klassiska serie av AJ lamp i nya färgställningar. Warm Sand, Soft Yellow, Dusty Blue, Warm Grey och Electric Orange som kompletterar de befintliga kulörerna: White, Black, Pale Petroleum och Stainless Steel.


Det damp ner en pressinbjudan från modemärket House of Dagmar i veckan, de lanserar nämligen ett nytt doftljus i kärl framtagna tillsammans med svenska keramikern Birgitta Watz. Ljuset doftar läder, grapefrukt, ingefära och cederträ. Bildkälla tidningen Nya Rum.


I år fyller möbel- och inredningsbutiken Länna 50 år, och för att fira jubileet lanseras tillsammans med DUX en unik utgåva av fåtöljen Karin 73 tillverkad i spaltläder från svenska Tärnsjö Garveri. 


Folkform har smyglanserat Pink Monochromes Carpet Collection i samarbete med Louis De Poortere. Ttillverkade av infärgad jute och ull.


I veckan slog Marimekko upp portarna till sin nya flagship store i Köpenhamn på Pilestraede 29. I samband med detta lanserade de även den limiterade Marimekko MEETS city Guide Copenhagen Edition. En cityguide med Köpenhamns sweet spots av bl a Trine Søndergaard, Kasper Bjørke, Rasmus Weng Karlsen, Frederik Bille Brahe, and Rebekka Bay. Tipstack till Anette.

Designtorget fyller 30 år i år och har släppt en ny jubileumskollektion tillsammans med WAY gallery.

Notiser
– Julio Patino tar över som ny VD för möbelvarumärket Swedese.
– Newport fortsätter expandera och öppnar 260 kvadratmeter stor butik på Nordiska Kompaniet i Göteborg. 

– Ballingslövs enda konceptbutik i Norrland (Luleå) har gått i konkurs.
– Aller Media slopar sin satsning på e-handel och säljer bl a tillbaka bolaget Skapamer till grundarna.
– Formgivaren Linn Sjöstedt tilldelades Konsthantverkspriset 2023


Till sist lanserades ett nytt svenskt köksföretag i veckan. YTOPI bygger sin affärsmodell på digitala kundmöten där man ska kunna boka tid med en erfaren köksarkitekt och designa sitt kök helt online. Produkterna tillverkade i Sverige och stora delar av sortimentet görs i 100 % återvunnet material. Kolla in deras instagramkonto här.


Foton: pressbilder från nämnda företag

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.