Annons

Att komma i mål. Och vara redo i startblocken. På samma gång.

Reklam för egen verksamhetI onsdags hade vi en filminspelning i Trendensers nya lokaler. Nästan på dagen nio månader efter att jag skrev på kontraktet och fick nycklarna i handen från den nya hyresvärden. Det kan låta som en evighet (en graviditet?) och en väldigt kort tid på samma gång. Lite beroende på om man har tänkt att genomföra en kontorsflytt, renovering, butikslansering och bygga upp en ny e-handel under samma period. Det har varit intensiva månader för min del och i onsdags när vi knöt ihop dagen kände jag mig lika slut som efter en förlossning. Och lycklig. Vi klarade det!

Periodvis har det varit tufft. Jag tror att ni som följt mig länge har förstått det. Man hinner inte projektleda en renovering, bygga upp ett nytt sortiment, anställa nya kollegor, sätta ramarna för en butik och bygga upp en e-handel med synkroniserade kassasystem och lagerhantering och samtidigt leverera blogginlägg varje dag. Jag klarar det i alla fall inte. Så mina uppdateringar här och på instagram har av förklarliga skäl fått stryka på foten det senaste halvåret. Men om man vill ha en förändring så måste man vara beredd att göra saker annorlunda. Ni vet ju också att jag har sökt det, eftersom jag inte känt mig helt bekväm i den utveckling sociala medier tagit de senaste åren.

Jag vill gärna fortsätta blogga och kommunicera via instagram men det är svårare att försörja sig enbart på det om man inte ställer upp på algoritmernas nyckfulla svängningar. Kräver den att man ska börja hjula i videoformat för att få fortsätta synas i flödet, så är det inte mycket att be för. Men att ”synas” för sakens skull har aldrig varit min drivkraft. trendenserandfriends handlar om att skapa en plattform för sådant jag själv letar efter men också att bygga upp en plats där jag kan jobba för att lyfta andra, istället för att allt bara ska handla om mig.


Ibland är det bra med en tydlig deadline som pressar på. De senaste veckorna har väldigt mycket praktiskt fallit på plats tack vare att vi haft ett datum att vifta med till både hantverkare och leverantörer. Nu när filmen är avklarad är också lagret i ordning, det nya köket är installerat, kontoret och inredningsstudion är på plats och vi kan framförallt få arbetsro för det som är vårt riktiga jobb framåt. Om några veckor släpps filmen som spelades in, så vill ni se mer av lokalen får ni ge er till tåls tills dess – eller komma och hälsa på.

Tack för tålamodet till er som troget kikar in här för nya uppdateringar. Nu är jag äntligen redo att börja om, på ny kula!

Kategorier:

Kommentarer

 • josefin skriver:

  Så himla grymt jobbat! Önskar dig all pepp och framgång med allt det nya. Du är en inspiration 🙂

 • A. skriver:

  Heja dig! Hoppas du fortsätter blogga. Har saknat dina uppdateringar.

  • Malin Vbg skriver:

   Grattis till dessa späckade nio månader. Det är en så himla fin butik och jag ser, med spänd förväntan, fram emot framtiden och vad som kommer komma för dig. Grymt jobbat! Som alltid!

 • Andersson skriver:

  Känner mig rätt leds på utveckligen i sociala medier även som följare. Det finns jättemycket och ändå inget. Jag saknar kvalitetsinnehåll. Keep up the good work!

 • Victoria skriver:

  SÅÅÅ BRA KÄMPAT!!

 • Anette Gustafsson skriver:

  Så fint det ser ut hos dig Frida, måste komma och hälsa på snart! Förstår precis vad du menar angående sociala medier och allt fånigt man borde ställa upp på (bla prata oavbrutet in i kameran oavsett om man har ngt att berätta eller ej) för att vara populär och synas mycket. Passar mig inte alls utan älskade när det handlade främst om att förmedla sig via bilder oh text. Det var bättre förr sa gammelgumman oh suckade.

  Kram Anette

 • Monnah skriver:

  Tänk vad coolt att ha fått följa din utveckling genom åren! Butiken bjuder på ett fantastiskt sortiment. Varmt lycka till med det nya konceptet!

  Ps: Jag har flera gånger frågat efter en ”flytta hemifrån”-bok för unga hos dig, men så levererade du brett och fixade både handböcker och övningsbok av högre kvalitet än jag ens hade kunnat drömma om. Gissa att jag då gladdes då dottern som nu är 25 år och på väg in i sin första bostadsrätt sa ”vi kommer inte att göra något i nya lägenheten utan att kolla Fridas böcker ordentligt först”. (Hon har fått dem i julklapp och födelsedagspresenter.)

 • Christine skriver:

  Heja dig Frida !
  Att låta sitt ljus skina o att styra mot sina visioner ! Så spännande ????☀️

 • Ellinor skriver:

  Grattis och bra jobbat

 • Karolina skriver:

  Hoppas du fortsätter blogga, Instagram klara man sig utan. För som du skriver kräver det att man anpassar innehållet till vad appen kräver. Bloggen är ett så lugnt och mjukt format som inte kräver att man läser den 4-5 gånger per dag för att inte missa något

 • Helena skriver:

  Bloggen, böckerna och webbutiken är toppenbra och du bloggar så ofta du vill eller hinner. Bra så! Innehållet är det viktiga. Instagram bryr jag mig inte om överhuvudtaget. Lycka till med nya verksamheten!

 • Johanna skriver:

  Har länge känt att alla inredningsbutiker i Sverige har samma saker. Alla tar in samma varumärken och har liknande saker på hyllorna och är väldigt lika stil. Så stort stort tack för att du kommer in och rör om lite i grytan.

  Positiv feedback från mig som kund är att allt inte är snordyrt. Det är skönt att sakerna du/ni plockat in känns som att de faktiskt har en överkomlig prislapp. Det uppskattas! Trodde ärligt talat det skulle kosta mkt mer med svenskt och småskaligt.

 • Charlotta Lindberg skriver:

  Tack, jag fortsätter följa dig troget. Mvh. Charlotta

 • Karin N skriver:

  Härligt kämpat! Så fint att du lyfter svenskt småskaligt hantverk! Så innerligt trött på det likriktade,massproducerade utbudet i många butiker. Det unika hantverket innehåller så mycket mer känsla och eftertanke i både skapande och form. Många gånger väldigt prisvärt också. Tack!

 • Carina Alm skriver:

  Lycka till!
  Jag måste göra en utflykt och kolla in affären. Du har en enkel och klassisk stil, långt ifrån min egen som är mer bohemisk… ????
  Hälsningar
  Carina

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.