Annons

Min semester 2023

Dags att sätta punkt för fem veckors ledighet. Här är några bilder som sammanfattar vad jag sysslat med. Vandring i Värmland, cykling i Småland, en vecka i Västerbotten, hemmahäng i Halland och några stranddagar i Skåne. På måndag väntar vardagen igen och jag känner både motstånd och längtan. Som det ska vara. Tack sommaren, välkommen hösten!Vi hyrde ett fint AirBnb-hus på Eagles Cliff i Branäs tillsammans med Niklas föräldrar och hans syster med familj. Milsvid utsikt från balkongerna (och poolen!).


Vi fick se en älg, åkte sommarlift, plockade blåbär och fick mersmak för att vandra med barnen (äntligen är de tillräckligt stora!).


Sen åkte vi hem och packade om för Isaberg Mountain Resort. Det är femte året i rad vi hyr stuga där. Inget samarbete. Bara ett helt fantastiskt ställe för familjer med spring i benen. Alla kan rasa av sig. Cykling, klättring, rodel, roddbåt, kanot, löpning och en stor lekplats. Har inga inredningsrelaterade foton för vi var mest utomhus – men vi hade det toppen.


Veckan efter drog vi norrut mot Höga Kusten och vidare mot min hemstad Umeå. Där allt är sig likt och olikt på samma gång. Jag vet ju fortfarande var varenda sten ligger på skogsstigarna, men känner inte igen stans siluett längre. Lämnade med en skavande känsla i kroppen. Ett ”mellanförskap”? Borta hemma. Hemma borta. Kanske andra som flyttat långt hemifrån kan relatera?


Tillbaka i Halland. Med SUP på Lygnern, i bleke. Ur bild: dramatiken när en orm kom simmandes och ville upp på en av brädorna.


Och till sist, de enda 100% soliga dagarna på semestern tajmades in på Österlen. Min favoritplats på jorden. Tack för det.

Kategorier:

Kommentarer

 • Maria skriver:

  Härliga bilder och vad mycket ni hunnit med! Ska bli spännande att följa din höst och se vad för nya projekt du har på gång.

 • Lisa skriver:

  Ja, blir alltid så besviken när vi semestrar i min gamla hemstad Halmstad. Skaver varenda gång.

 • A. skriver:

  Känner också så. Alltid lite känslosamt. Man känner igen sig och känner sig vilsen på samma gång.

 • Lisa skriver:

  Å känner precis som du! Lämnade Piteå för Kungsbacka för snart 6 år sen. Vi har inte ångrat oss en ända gång och älskar vårt nya liv! Livet i Onsala är som en dröm vi aldrig trodde att vi skulle kunna förverkliga. Men det skaver ändå, konstigt att Piteå knatar på fast vi inte är där? Att ”hemma” är där vi turistat så många år.. När vi bilar genom Sverige är det lite som en resa genom pararella universum. Lite sorg blandat med mycket glädje. Konstiga känslor

 • C skriver:

  Lämnade Halmstad för 15 år sedan. Efter så pass lång tid känner jag mig inte riktigt ”hemma” där nere längre. Eller i den lilla byn där jag bodde kan jag varenda stig, var det blir djupt i havet mm. Men staden i övrigt är något helt annorlunda än när jag bodde där och det känns märkligt nog OK det med. Vi växte nog ifrån varandra, jag och min gamla hemstad.

 • Monnah skriver:

  Vilken fin semester ni verkar ha haft!

  Mellanförskap känner nog många igen sig i, inte bara då det gäller hemorten. Jag känner så för skolvärlden. Har inte jobbat som lärare på många år, men kommer i många olika sammanhang i kontakt med andras skolupplevelse. Nostalgi blandat med rädsla för att förlora känslan för det som en gång var en så stor del av mitt liv. Att definiera mig som lärare (legitimationen har jag åtminstone kvar) fast jag faktiskt inte ens skulle kunna sätta betyg utan en rejäl uppdatering. The struggle is real…

 • Sandra skriver:

  Åh, ja Österlen levererar alltid 🙂 När alla andra klagade på regn hade vi 7 dagar på stranden i turkosgrönt hav (ok det var max 17 grader i vattnet, men ändå). <3

 • Camilla skriver:

  Vad roligt att ni besökt olika ställen i Sverige och njutit av aktiviteter. Så skulle jag också vilja ha min semester. Tyvärr blev det ingen större variation eller upplevelse för min del detta året.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.