Annons

Läsarfråga: Laga Gatto Piccolo?

Hej!
Min älskade dotter välte vår lampa Gatto Piccolo i golvet och den gick så klart sönder. Det gjorde även själen. Någon som kan rekommendera hur jag ska göra?
/ Victoria
Den här läsarfrågan dök upp i Trendensers Facebookgrupp i veckan och av de 40 svaren att döma verkar Victoria inte vara ensam om att olyckan har varit framme med just denna modell, därför delar jag några tips vidare om de kan vara till hjälp för fler.

Gatto Piccolos skärm tillverkas i en speciell process där ”liquid fabric” (polymer) sprutas på aluminium-stommen, vilket resulterar i den genomskinliga hinna som gör att lampan avger ett så mjukt, diffust sken. Det finns dock inga reservdelar att köpa för att laga den (i dagsläget) men ju fler som hör av sig och frågar, desto större chans att det blir ändring på den saken tänker jag?

– Ställ lampan i ett hörn och vänd den så att det trasiga hamnar inåt väggen.
– Om sprickan är liten, testa att lappa igen hålet med remsor av rispapper och decoupagelim.
– Lämna in basen till en tapetserare eller ta hjälp av en sykunnig som kan hjälpa dig göra en sån här ny skärm av en vit tygstrumpa.
– Jag fick ut 900 kr på hemförsäkringen och sen var det bara att kassera lampan. Tyvärr har det inte blivit någon ny.
– Jag lade upp min trasiga lampa på Blocket och det fanns många som ville ha den! Så släng den inte utan skicka vidare om du inte själv orkar fixa nytt tyg.

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.