Annons

Inredningsnyheter v.33/2023

Söndag innan Formex drar igång och inboxen är fullkomligen sprängfull med pressreleaser om nyheter. Men mycket med embargo (= givet datum när man får lov att avslöja innehållet). Här kommer i alla fall en snabb scroll för dig som vill ha koll på de senaste snackisarna i den nordiska inredningsbranschen – som går att prata om.


Danska Stelton lanserar sin klassiska kanna i färgerna Soft Dark Forest och Soft Deep Ocean. 

Swedese och PUZL (som grundats av den tidigare VD’n på Byarums Bruk) har inlett ett samarbete och tagit fram ett pussel-motiv av Jon Koko. Kan du se vad det föreställer?


Fritz Hansen re-lanserar stolen PK15 av Poul Kjærholm. Modellen som formgavs redan 1979 beskriv som ”ett hantverksmässigt och skulpturalt mästerverk”. Jag skulle betona det senare. Ni som har lyssnat på mina föreläsningar förstår vad jag menar.


Svenska belysningsföretaget Zlamp lanserar serien Gadd i träslaget ek. Stativen är obehandlade och har svarvats i Sverige.


På tisdag startar höstens upplaga av inredningsmässan Formex i Stockholm och i samband med det lanseras CANCAN Colours. Ett nytt initiativ av Nordens ledande färgfackhandel Colorama, där ett stort antal kreatörer samarbetat för att omforma färgbranschen under ledning av Kim Öijerstedt Ander och Oskar Klingberg. CANCAN är ett helt nytt färgvarumärke som alltså jobbar för att sätta ny standard… Spännande ambitioner.


Jysk har lanserat en kollektion skulpturala småmöbler nu i augusti. Bland annat sidobordet SOLLERUP i massiv vitpigmenterad furu.

Notiser
– Royaldesign får en ny (kvinnlig) VD i Nanna Hedlund.
– Mio stänger citybutiken i Malmö.
– To go-lucka och lådcyklar på IKEA’s nya cityvaruhus i Köpenhamn.
– Ny rapport från europeiska varumärkesorganisationen EUIPO visar att hälften av de tillfrågade unga danskarna mellan 15 och 24 år tycker att det är okej att köpa piratkopior, och nästan var tredje av dem har redan gjort det!
-Första halvan av 2023 har antalet annonser på den cirkulära marknadsplatsen Tradera ökat med 25% jämfört med samma period i fjol!Pluto Design lanserar en ny kollektion inspirerad av ikoniska formgivaren Stig Lindberg.


Och Svenska Watt & Veke är aktuella med en rad belysningsnyheter i höst. Bland annat en bordslampa med fot i travertine.

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.