Annons

Inredningsnyheter v 32/2023

Söndag och vanlig arbetsvecka imorgon och därmed hög tid att väcka liv i bloggen igen efter sommarvilan. Först ut är en summering av den senaste tidens inredningsnyheter för dig som vill läsa ikapp inför den kommande säsongen.


Magsinet Kinfolk som under en period (fortfarande?) hade sin redaktion i Köpenhamn är aktuella med en ny bok. The Art of Kinfolk som summerar 300 av de mest populära porträtten och bilderna som publicerats genom åren.


Jag fastnade för det danska varumärket MOTARASU’s poetiska design. Nya bordslampan ENSO är döpt efter klassiskt kalligrafimotiv, Enso där man strävar efter att teckna en perfekt cirkel.Design Lars Vejen.


Danska Vipp har lanserat ännu en destination. Vipp Villa Puglia. Fler bilder och mer info om bokning här. Inredning av Studiotoff och Vipp. Styling: Julie Cloos Mølsgaard. Foton: Pia Winther.


Den svenska möbelproducenten Gärsnäs har ingått ett exklusivt samarbetsavtal med Nordic Nest Group. Med start 2024 kommer Nordic Nest bli deras återförsäljare mot privatkonsumenter över hela världen. Är detta startskottet för en ny retailstrategi i internetpriskriget?


Inrednings e-handeln Sweef har köpt upp Happy Fluffy Cloud som specialiserat sig på speciella duntäcken. Eller extra fluffiga, som namnet antyder.

Notiser
– Designtorget öppnar två nya butiker. I månadsskiftet oktober november öppnar de bl a en ny butik på Östra Hamngatan i Göteborg. 
– Carl Hansen har tagit över belysningsproducenten Pandul
– Utställningen Ung Svensk Form 2023 visas på Textilmuseet i Borås mellan den 2 september – 5 november 2023.
– Och Möbelmässan i Göteborg i september förlängs från två till tre dagar.Avslutningsvis får man väl gratulera ett födelsedagsbarn i efterskott. Den 28 juli 2023 fyllde nämligen IKEA 80 år. Företaget har på den” korta” tiden växt från ett varuhus i Älmhult till 460 världen över. Snart kommer ännu fler favoriter från förr tillbaka i deras sortiment för att fira födelsedagen. Här kan du se serien Nytillverkad del 2 som släpps i september.

Kommentarer

 • Cissela skriver:

  Bilden på lampan ovanför IKEA-inlägget. Är det en nyhet som ska komma?

  Vänligen

  Cissela

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.